Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

τη Δευτέρα 13 Μαΐου το τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που αποτελείται από ... δύο άτομα (Socos - Αλεξόπουλος) καλεί ως 3rd Man τον ντράμερ Άκη Περδίκη (Dr. Atomik, Annabouboula, Μουσικές Ταξιαρχίες, Σπυριδούλα) στο Six Dogs

05/05/2013

The 3rd Man Element feat. Άκης Περδίκης

Phase II

Δευτέρα 13 Μαΐου – LIVE στο Six D.O.G.S.

Οι The 3rdManElement είναι ένα τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που αποτελείται από … 2 άτομα… !

Ο Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, πλήκτρα, χρηστικά αντικείμενα) και ο Socos (κιθάρες και ηλεκτρονικά αντικείμενα), αυτοσχεδιάζουν ζωντανά, ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει προκαθορισμένο υλικό.

Την τριάδα συμπληρώνει ένας διαφορετικός μουσικός κάθε φορά. Είναι ο Τρίτος Παράγοντας ο οποίος καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις ισορροπίες που ήδη υπάρχουν, να συν-δημιουργήσει, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, να φέρουν στην επιφάνεια κάτι νέο και απρόοπτο που ούτε ίσως οι ίδιοι περίμεναν πως θα προέκυπτε.

Από την στιγμή της επαναδραστηριοποίησης τους (Ιανουάριος 2013) 3rd Man ήταν διαδοχικά οι: Στέλιος Ρωμαλιάδης (Lüüp), Δημήτρης Βασιλάκης και Γιώργος Κοντραφούρης.

Στη τέταρτη αυτή εμφάνιση της πρόσφατης επαναδραστηριοποίησης τους ο … 3rd Man θα είναι ο Άκης Περδίκης στα ντραμς. Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ντράμερ με δράση όχι μόνο στην Ελλάδα (Σπυριδούλα, Μουσικές Ταξιαρχίες, Παύλος Σιδηρόπουλος μεταξύ άλλων) αλλά και στο εξωτερικό όπου κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80 συμμετείχε σε διάφορα σχήματα της πειραματικής nowave σκηνής της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα διετέλεσε μέλος του πρώτου ίσως ethnic ελληνικού σχήματος με έδρα (αλλά και επιτυχία) στο εξωτερικό, των θρυλικών Annabouboula. Πολυσχιδής και πολύπειρος ντράμερ παραμένει ενεργός με πάμπολλες συνεργασίες στο ενεργητικό του μέχρι σήμερα που τον βρίσκουμε στη θέση του ντράμερ στους Dr. Atomik, στο soundtrack της τελευταίας ταινίας του Κων/νου Γιάνναρη ("Man At Sea") κι ενίοτε να παίζει ρυθμική κιθάρα και να τραγουδά με το δικό του σχήμα, Η Φούστα της Ρεβέκκας. Προσωπικό του μόττο: " Don t drum and drive " !!

Ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της ελληνικής μουσικής τα τελευταία 35 χρόνια, ο Άκης Περδίκης συναντά τους The 3rd Man Element σε μια απρόβλεπτη και (κυριολεκτικά) μοναδική βραδιά ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

Οι The 3rd Man Element δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2005 από τους ήδη τότε στενούς συνεργάτες Αλεξόπουλο και Socos, όταν ένιωσαν την ανάγκη να παρουσιάσουν ενώπιον κοινού κάτι που μέχρι τότε συνέβαινε… κεκλεισμένων των θυρών. Στη μέχρι τότε συνεργασία τους είχε πολλές φορές συμβεί, οι δύο μουσικοί, να αυτοσχεδιάσουν αυθόρμητα. Θεωρώντας τα αποτελέσματα αυτών των εγχειρημάτων πολύ ενδιαφέροντα και εξαιρετικά απελευθερωτικά, οι δυο τους δημιούργησαν το…τρίο τωνThe 3rd Man Element το οποίο υπήρξε ενεργό συναυλιακά κατά την περίοδο 2005 -2007.

Όταν ένιωσαν ότι ένας κύκλος ολοκληρώθηκε κατέστησαν προσωρινά ανενεργό το σχήμα και αφοσιώθηκαν μεταξύ άλλων, ο μεν Socos στους Socos & The Live Project Band και τα προσωπικά άλμπουμ του, και ο δε Αλεξόπουλος επίσης στα προσωπικά άλμπουμ του και στην Puzzlemusik της οποίας είναι ο ιδρυτής.

Επαναδραστηριοποιήθηκαν μόλις πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2013. Με την εμπειρία των χρόνων που μεσολάβησαν οι δύο μουσικοί έχουν εισέλθει σε ένα καινούργιο κύκλο δημιουργικής εξερεύνησης (Phase II).

Δευτέρα 13 Μαΐου

Εισιτήριο: 6 €

Ώρα έναρξης: 21.30

six d.o.g.s : Αβραμιώτου 6-8 τηλ.210-3210510 http://sixdogs.gr/

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
«H Κλωστή» tour, Το ταξίδι της "Κλωστής" των 2L8 ξεκινάει!
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία