Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

who the F.A.Q. we are

Τι είναι το Atraktos.Net;

Καλά μην περιμένετε να δώσουμε και ορισμό - δε χρειάζεται άλλωστε! Το Atraktos.Net είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, αυτό που στα νέα ελληνικά λέμε e-zine, με μουσικό και γενικότερα πολιτιστικό περιεχόμενο.
Η σύγχρονη ροκ μουσική, η ελληνική μουσική, το metal, η electronica αλλά και ο κινηματογράφος, το θέατρο, το βιβλίο όλα έχουν τη θέση τους στο Atraktos, μέσα από παρουσιάσεις και κριτικές, ειδήσεις και σχόλια, αφιερώματα και συνεντεύξεις.

Εντάξει όλα αυτά. Δώστε μας όμως και ένα ορισμό (κι ας μη χρειάζεται)!

Θέλετε ορισμό οπωσδήποτε; ΟΚ!

Άτρακτος= Κλωστικόν όργανον εκ μικράς ράβδου ξυλίνης ή καλαμίνης φερούσης προς τα κάτω μεν σφόνδυλον, προς τα άνω δε εγκοπήν ή άγκιστρον, ενθα περιδένεται το προς κλώσιν νήμα (κοινώς αδράχτι)

Άτρακτος= Ο άλλως λεγόμενος άξονας των κινητηρίων μηχανών, π.χ. της έλικος των πλοίων

Επομένως υφαίνουμε πληροφορίες μέσω των απόψεων μας, με στόχο όχι βέβαια να κινούμε τα νήματα (αυτά είναι των διαπλεκομένων), αλλά να βοηθούμε τη ροή πληροφόρησης για τα τόσα όμορφα που μας περιβάλλουν

Ποιοι κρύβονται πίσω από το Atraktos.Net;

Κανένας δεν κρύβεται, όλοι φαίνονται ξεκάθαρα - τέτοια ψώνια που είναι, όλοι να φαίνονται θέλουν... Το περιοδικό δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2000 από τους Κυριάκο Σκορδά και Βασίλη Καραλάζο. Από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το Atraktos.Net οι άνθρωποι της INVENTICS (Στάθης Παρχαρίδης και Κώστας Παπανικολάου) οι οποίοι συνέβαλαν (και συμβάλλουν) αποφασιστικά στη δημιουργία και την πορεία του σε επίπεδο τεχνογνωσίας, προβολής αλλά και οικονομικής στήριξης.

Ποια είναι η συντακτική ομάδα του Atraktos.Net;

Η συντακτική ομάδα του Atraktos.Net αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει η αγάπη για όλα όσα ομορφαίνουν τη ζωή μας όπως η μουσική, ο κινηματογράφος, το θέατρο και τα βιβλία... Οι περισσότεροι από αυτή την ομάδα έχουν μακρόχρονη εμπειρία και προϋπηρεσία σε έντυπα και ραδιόφωνα. Για όσους αρέσκονται σε λίστες και καταγραφές ονομάτων έχουμε και λέμε:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ
Κυριάκος Σκορδάς, Βασίλης Καραλάζος

ΜΟΥΣΙΚΗ
Κώστας Παπασπυρόπουλος, Κώστας Λιανίδης, Πέτρος Μαϊστράλης, Χρήστος Αρβανιτίδης, Απόστολος Θεμελής, Γιώργος Γοργογέτας, Χρήστος Βογιατζής, Χρήστος Γατσογιάννης, Οδυσσέας Ράπαντας, Σοφία Παρχαρίδου, Alex Oyster, Αντώνης Σταφυλίδης

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Λόλα Ζαχαροπούλου, Βαγγέλης Μπέκας, Σάκης Τζιουμάκης, Αργύρης Παπαποστόλου

ΘΕΑΤΡΟ / ΧΟΡΟΣ
Άννα Θεοδωρίδου, Χριστίνα Πολυχρονιάδου, Λίλα Καρύδη

Ακόμα συμμετέχουν αρκετοί εξωτερικοί και έκτακτοι συνεργάτες και φυσικά η παρέα του Atraktos.Net μπορεί να μεγαλώσει περισσότερο με τη βοήθειά σας (δες παρακάτω)...

Θα ήθελα και εγώ να συμμετέχω στην ομάδα του Atraktos.Net.

Καλώς να ορίσεις. Αν ακούς μουσική όχι μόνο στο ταξί ή στα καινούρια ασανσέρ αλλά λιγάκι παραπάνω, αν πηγαίνεις σε συναυλίες, αν ξημεροβραδιάζεσαι στους κινηματογράφους και τα θέατρα, αν διαβάζεις βιβλία και πιστεύεις ότι μπορείς να μεταφέρεις τις σκέψεις σου στο χαρτί - ε, sorry στην οθόνη - τότε δεν έχει παρά να μας στείλεις ένα email... Το Atraktos.Net είναι ανοιχτό σε νέες συνεργασίες...

Με τι θέματα ασχολείστε;

Το μενού της αριστερής στήλης είναι ευκρινές και κατατοπιστικό. Σίγουρα η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στη μουσική, αλλά όπως εύκολα θα διαπιστώσετε, υπάρχουν πλούσια και πολύ νόστιμα μεζεδάκια για το σινεμά, το θέατρο, τα περιοδικά, τα βιβλία και τα λοιπά έντυπα και πολλά άλλα που αποτελούν τον πολιτιστικό διάκοσμο των έντονα μουσικοκεντρικών ανθρώπων.

Δέχεστε επισκέψεις καθημερινά;

Ασφαλώς και μάλιστα όπως φαίνεται πολλές. Η σημασία όμως είναι να αφήνουμε τους επισκέπτες μας ευχαριστημένους και να κερνάμε καθημερινά καινούρια ύλη. Ανοίξαμε λοιπόν και σας περιμένουμε. Περιμένουμε σχόλια, παρατηρήσεις σας, καθώς και νέα, ειδήσεις, ή ακόμη και ατόφια δελτία τύπου για να τα προβάλλουμε ευχαρίστως.

Πού μπορώ να σας στείλω σχόλια / παρατηρήσεις / νέα / δελτία τύπου / φωτογραφίες / demo κλπ;

Πρώτα πρώτα στο email του περιοδικού atraktos@atraktos.net

Για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχει και το φαξ 2310801455 το οποίο ισχύει και ως τηλέφωνο επικοινωνίας για πιο άμεση επαφή και διευκρινίσεις (πχ για αποστολή demo CD κλπ).


News
«H Κλωστή» tour, Το ταξίδι της "Κλωστής" των 2L8 ξεκινάει!
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία
 
Τι παίζει, που
Σύντομα...