Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

LA PIEL DEL OSO

EL HIJO

ACUARELA/OLON

16/1/2006

El Hijo σημαίνει ο γιός, που στο δισκάκι αυτό είναι μελαγχολικός και ερμηνεύει καλές μελωδίες. Ο γιός αυτός είναι ο Abel Hernαandez (ο τραγουδιστής των Ισπανών Migala και μέλος των Emak Bakia ), ο οποίος αφιερώνει 20 λεπτά εγγραφής μουσικών του ιδεών.

Αν και ο δίσκος λέγεται το … δέρμα της αρκούδας (ισπανιστί La piel del oso ) ο Abel δεν φοράει κανέναν μανδύα που να πάει να μας ξεγελάσει ή να μας τρομάξει. Χαμηλότονα κοντά στα χαμηλότονα των migala , αλλά ως προς το ύφος πιο πολύ μοιάζει με τους Emak Bakia . Ενορχηστρώσεις και μελωδίες που με τη συμμετοχή στο πιάνο και του Ra ό l ‘ Refree ’ Fernandez θυμίζει και τον δίσκο la matrona , που πρόσφατα σας παρουσιάσαμε.

Από εκεί και πέρα τα τραγούδια είναι στα ισπανικά, θυμίζουν λίγο τα ήσυχα στοιχεία του αμερικάνικου ήχου του προσωπικού ύφους του convertino με τα πολλά βουρτσάκια στα τύμπανα και τα διάσπαρτα jazz στοιχεία. Από την άλλη όμως ο Adel τηρεί με ευλάβεια αυτήν την γλυκιά αισθητική που έχουν πολλά από τα σχήματα που είναι στην Acuarela .

Μπορεί να κρατά λίγο, αλλά είναι μια καλή επιλογή

Κυριάκος Σκορδάς

Live
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
04/12/2005
Acoustic Ladyland,
27/11/2005
ANTONY AND THE JOHNSONS
27/11/2005
CAKE
12/11/2005
A-HA
5/11/2005
CAKE in Athens
11/11/2005
ELECTRELANE
04/11/2005
PAUL DI ANNO-LAST ROUND-WANTED-ICE IN EYES
23/10/2005
IAN BROWN - Athens
22/10/2005
RECHENZENTRUM VS SCHNEIDER TM
27/10/2005