Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΟ ΔΟΝΤΙ.

19/2/2006

«Θέλουν κάποιοι να υπηρετήσουν τις απόψεις που υπήρχαν πριν από πενήντα χρόνια.... Δε θέλω να υπηρετήσω με τη σιωπή αυτό που πάει να καταστρέψει ό,τι σχεδιάσαμε...».

Με ένα αποκλειστικό θέμα που πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΟ ΔΟΝΤΙ. Ο αρχιτέκτονας Θεοφάνης Μπομπότης, που ήταν υπεύθυνος για τη μελέτη της δημιουργίας του Μουσείου, δηλώνει για πρώτη φορά ανήσυχος για την εξέλιξη του έργου, καθώς όπως υποστηρίζει δεν του επέτρεψαν να συμμετέχει στην ομάδα παρακολούθησης, ενώ πιστεύει ότι ίσως χάνεται η ευκαιρία για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Σχετικά με το θέμα του Μουσείου είναι και τα «κρίσιμα ερωτήματα» που διατυπώνει το περιοδικό σχετικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, καθώς και η πρόταση για να μπει σε διάλογο η κατασκευή ή όχι του Διοικητηρίου της Ελληνικής Αστυνομίας ακριβώς δίπλα στο Μουσείο.

Στο ίδιο τεύχος καταγράφεται ακόμα η διαμάχη που ξέσπασε λίγο πριν τις γιορτές ανάμεσα σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με το αν πρέπει το Πανεπιστήμιο να έχει στο σήμα του το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα.

Ανάμεσα στα θέματα του περιοδικού ξεχωρίζουν η συνέντευξη του πάντα καυστικού δημοσιογράφου της «Καθημερινής Βασίλη Αγγελικόπουλου, τα παρασκήνια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και του τοπικού Τύπου, η ιστορία των βραβείων Νόμπελ Λογοτεχνίας, καθώς και οι προτάσεις και κριτικές για τον κινηματογράφο, τη μουσική, το θέατρο και το βιβλίο.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Δυνατό comeback μετά από 15 χρόνια για τη θρυλική μπάντα του Seattle, τους Soundgarden με το King Animal
ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ - 6 ΧΡΟΝΙΑ υποθαλάσσιων μουσικών περιηγήσεων
CRAIG WALKER - LIKE A STAR, 1 EP - 5 τραγούδια
SKELTERS (JOHN LENNON & BEATLES TRIBUTE FROM THE SKELTERS)
MECHANIMAL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ σε Αθήνα (29/11) και Θεσσαλονίκη (7/12)
CARLA BOZULICH (Evangelista) with JOHN EICHENSEER (Delicateear) live την Παρασκευή 9/11 στην Αθήνα. Opening act: Στυλιανός Τζιρίτας
οι Calexico σε Θεσ/νίκη και Αθήνα
Διαλύθυηκε το γερμανικό συγκρότημα των TEPHRA...
ΟΙ AVA INFERI στην Ελλάδα
Νέες κυκλοφορίες από την Puzzlemusik