|
|
|
|
Synch festival 2st Day
|
Παρασκευή 7 Ιουλίου 2006.Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
Δεύτερη μέρα εκδηλώσεων του Synch Festival.
Αλλαγή σκηνικού την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ. Το περιβάλλον γνώριμο πλέον και από τις προηγούμενες διογρανώσεις. Το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου αποτελεί εξαιρετικό μέρος για ένα φεστιβάλ που φιλοδοξει να προσφέρει απολαυστικές μουσικές αλλα και να φέρει σε επαφή το κοινό με νέους ήχους, σημαντικούς αλλά και φιλόδοξους νέους καλλιτέχνες.
Ο χώρος ήταν σαφώς πιο οργανομένος από τις προηγούμενες χρονίες με πιο πολλούς χώρους για φαϊ και ποτό καθώς επίσης και κλιματισμό στους κλειστούς χώρους όπου πέρυσι η ζέστη ήταν αφόρητη.
Η μουσική δράση της βραδιάς ξεκίνησε με σχετική καθυστέρηση και έτσι γύρω στις δέκα στο ανοικτό θέατρο οι Animal Collective ξεκίνησαν καταιγιστικά την παράστασή τους. Δύσκολό να περιγράψεις την μουσική τους και ακόμη πιο δύσκολο να κατανοήσεις την περίεργη δομή των κομματιών τους. Παρ’ όλα αυτά οι AC είχαν το κοινό τους στο Λαύριο το οποίο έδειξε να διασκεδάζει με τα αλλοπρόσαλλα χοροπηδητά τους και τα θορυβώδη ξεσπάσματά τους.
Δεύτερο συγκρότημα στη σκηνή του θεάτρου και ενώ ενδιαφέρον στις υπόλοιπες σκηνές δεν υπήρχε ιδιαίτερο ήταν οι βρεττανοί Audio Bullys. Ο dj Tom Dinsdale και ο mc Simon Franks έχουν κυκλοφορήσει δύο δισκους μέχρι στιγμής και στον ήχο τους μπλέκουν ρυθμούς από house, garage, hip hop, ska καθώς και πολλά samples. Στο live τους όλη αυτή η μίξη ακουγόταν αρκετά μπερδεμένη και αυτό διότι δεν έπαιζαν ολοκληρωμένα τα κομμάτια τους παρα μικρά μέρη από το καθένα μιξάροντάς τα με άλλες επιλογές.
Η ιστορική κολεκτίβα Underground Resistance, προτεργάτες της techno, εκπροσωπήθηκαν στο Synch με τους Galaxy 2 Galaxy & Los Hermanos σε μία συναυλία οπου κυριάρχησαν τα soul και funk στοιχεία, χαρακτηριστικά και της καταγωγής τους (Detroit).
Κάπου εκεί αρχισέ το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της βραδιάς με τον Μ.Δέλτα καταρχήν να δίνει τον ρυθμό στη σκηνή του Μηχανουργείου, σε ένα σετ με πολλά κομμάτια από τον τελευταίο του δίσκο Timeless Beauty και στην συνέχεια ο πολυ καλός Ολλάνδός dj Dexter.
Γύρω στις τρείς και όχι στη μία όπως ήταν προγραμματισμένο εξ’ αρχής, στη σκηνή του μηχανουργείου, την σκυτάλη πήρε ο Βραζιλιάνος Amon Tobin. Αν και με dj set o Amon Tobin ήταν το πρόσωπο που ήθελαν να δουν οι περισσότεροι. Και δεν είχαν άδικο. Βραζιλιάνικοι ρυθμοί, drum n’ bass, jungle, rap, hip hop σε ένα σετ που έκανε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί να χορέυει ακατάπαυστα! Ο Tobin εννάλασσε τις drum n’ bass επιλογές του με rap και hip hop κομμάτια χωρίς να χάνει το ρυθμό και την επαφή του με τη διαθεση του κοινού και στο τέλος μας τράβηξε στα άκρα με ένα τρελούς jungle ρυθμούς.
Άρης Κτωρίδης |