Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

EXISTENCE

PARALLEL WORLDS

RUBBER

31/8/2005

Μια ατμοσφαιρική ηλεκτρονική δουλειά. Το existence Είναι η πρώτη κυκλοφορία του Μπάκη Σύρου που χρησιμοποιεί ως τίτλο προσδιορισμού του το Parallel worlds.

Με φανερή ομοιομορφία και χωρίς στίχους. Η instrumental αυτή περιοδεία για περισσότερο από 1 ώρα έχει στα σίγουρα χαλαρωτική επίδραση.Δεν υπάρχουν εξάρσεις.

Το στίγμα λίγο μελαγχολικό και με μουσικά περάσματα σε σκοτεινά μονοπάτια, με όχι πολύ σφικτούς ρυθμούς. Θα μπορούσε να πεις και για darkwave ύφος, αλλά και για πολυδαίδαλο ηλεκτρονικό, στο στυλ του Phaedra των tangerine dream. Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι ευχαριστίες στους Γερμανούς στο εσώφυλλο του cd. Για new age δεν θα συμφωνούσα, καθώς ο ήχος μεταλάσσεται και δεν είναι απλά χαλαρωτικός για να κάνεις τα σιάτσου σου. Υπάρχουν συνθέσεις, παρόλο το διάχυτο μινιμαλιστικό ύφος, που έχουν αποτελούν το σάουντρακ μιας αναλογικής πορείας.

Τα σύνθια με τα space στοιχεία είναι κυρίαρχα και η μελωδία απλά και ως background κυλάει πάνω της, σαν αέρινη ελαφρόβαρη μάζα σε ένα απόλυτο κενό. Άλλη μια σπουδαία αναλαμπή από τη συνεχώς ανθοφορούσα ελληνική σκηνή

Κυριάκος Σκορδάς

Live
ARCADE FIRE, FUCKED UP
28/11/2010
CAMERA OBSCURA, FIVE STAR HOTEL , KAPPA
29/10/2010
PORCUPINE TREE, ANATHEMA
9/9/2010
SHADOW GALLERY - MAPLERUN - SILENT RAGE
10/10/2010
EXPATRIATE & B-SIDES
24/09/10
GOTAN PROJECT
20/6/2010
BILLY IDOL, THE STRANGLERS.
18/6/2010
THE SLITS
25/5/2010
HOT CHIP, FIREWATER
4/6/2010
Primavera Sound 10, Barcelona - 3st DAY (FLORENCE & THE MACHINE, PET SHOP BOYS, ORBITAL, GRIZZLY BEAR, ANTLERS, etc)