Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2007

15/5/2007

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2007

Ανταλλαγές καλλιτεχνών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο

Nέα & Εvents

Νέα

To 2007 έχει όλα τα εχέγγυα ν’ αποτελέσει την σημαντικότερη, μεγαλύτερη και πιο διευρυμένη από πλευράς εκδηλώσεων Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής! Ανάμεσα στις σημαντικές έως τώρα εξελίξεις αναφέρουμε ενδεικτικά:

  • Κεντρικό stage στο Σύνταγμα για πρώτη φορά από το 2003. Το πρόγραμμα της μεγάλης αυτής σκηνής θα δώσει έμφαση στον indie ποπ – ροκ ήχο, φιλοξενώντας νέα ελπιδοφόρα αλλά και καταξιωμένα ελληνικά και ξένα σχήματα.
  • Η οδός Σίνα στο Κολωνάκι, για πρώτη φορά θα «κλείσει» με μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα στις 21 Ιουνίου με αφορμή και τα 100 χρόνια του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα. Μια μικρή Μονμάρτη ετοιμάζεται να στηθεί στο κέντρο της Αθήνας.
  • Περισσότεροι καλλιτέχνες από κάθε άλλη φορά θα λάβουν μέρος στις φετινές εκδηλώσεις. Γύρω στους 92 ξένους καλλιτέχνες από 14 περίπου καλλιτεχνικά σχήματα θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τους σκοπούς της Γιορτής, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων συμμετεχόντων ανέρχεται σε εκατοντάδες.
  • Περισσότερα από 400 demos από την Ελλάδα και το εξωτερικό έφτασαν στα γραφεία της Μ.Ε.Σ.Ο. (250 από αυτά αφορούσαν τις εκδηλώσεις της Αθήνας) καλύπτοντας ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα και επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες μας ότι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2007 θα είναι καλύτερη από ποτέ!

Ευρωπαϊκό Δίκτυο

Μεταξύ 12 & 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη η Ευρωπαϊκή Συνάντηση διοργανωτών της Γιορτής της Μουσικής. Εκεί αποφασίστηκε να δοθεί φέτος έμφαση στις ανταλλαγές καλλιτεχνών και σχημάτων μεταξύ χωρών – μελών.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά, μέσω της Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) προβαίνει σε ανταλλαγές καλλιτεχνών με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες – μέλη!

· Μεταξύ 21 και 23 Ιουνίου οι Film θα ταξιδέψουν στην Λωζάννη. Ανάμεσα στις προτάσεις που έγιναν από τη Μ.Ε.Σ.Ο. οι Ελβετοί διοργανωτές επέλεξαν τους Film, ένα συγκρότημα που έχει επάξια εκπροσωπήσει την αγγλόφωνη ποπ – ροκ μουσική της Ελλάδας στο εξωτερικό αρκετές φορές.

  • Από την Λωζάννη θα μας έρθουν οι Green Fairy, πρεσβευτές του φρέσκου ροκ ήχου της πόλης. Με φανερή αγάπη για το κλασσικό ροκ των 70’s, διάθεση για πειραματισμό και επιρροές τόσο ετερόκλητες ώστε να περιλαμβάνουν τον Dimitri Chostakovitch αλλά και τους Opeth, οι Green Fairy απολαμβάνουν ολοένα αυξανόμενο airplay στην χώρα τους και θα εμφανιστούν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.
  • Οι Raining Pleasure, ένα από τα σημαντικότερα αγγλόφωνα συγκροτήματα της Ελλάδας, θα βρεθούν στο Παρίσι στις 21 Ιουνίου για να παρουσιάσουν ένα από τα καταιγιστικά τους live, σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό μουσικό πρόγραμμα της CocaCola, Soundwave.
  • Το Παρίσι μας στέλνει μια από τις πιο σεβαστές φυσιογνωμίες της εκλεκτικής παρισινής hiphop σκηνής, τον νεουορκέζο Beat Assailant. Από την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου “The Hard Twelve” το 2003 μέχρι σήμερα έχει λάβει εξαιρετική στήριξη από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο και έχει συνεργαστεί με μεγάλες μορφές της hip hop σκηνής όπως οι Outkast, RZA, mc Solaar και Danger Mouse. Με σαφώς πολιτικούς στίχους που προδίδουν τις αυθεντικές hip hop ρίζες του, jazz, electro και στοιχεία αφρικανικής και βραζιλιάνικης μουσικής στον ήχο του, αναμένεται να προσφέρει ένα εκρηκτικό live show με τη συνοδεία εντεκαμελούς μπάντας!

ΑΘΗΝΑ

Υποστηρικτές

Διοργάνωση

Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων, Μ.Ε.Σ.Ο.

Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

Θεσμικοί Υποστηρικτές

ΑΕΠΙ, British Council , FA

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία
The Flying Eyes (usa) & Golden Animals (usa) live σε Θεσ/νικη, Λάρισα, Αθήνα (12-14/09)