 |
|
|
|
ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΛΛΑΙΟΥ στο BIOS
|
ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΛΛΑΙΟΥ
Nosferatu
Βωβός κινηματογράφος και «Μουσική επιτόπου»
FreeCall
Liquid Frame
Αυτοσχεδιασμός και Video Art
Προβολή της πασίγνωστης ταινίας του F.W. Murnau Nosferatu (1922) με ζωντανή μουσική επί σκηνής.
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η νέα κόπια που είναι και η πλέον ολοκληρωμένη, με επιπρόσθετες σκηνές από το αρχείο τριών γερμανικών μουσείων, διαρκείας 92 λεπτών.
Στην παράσταση οι μουσικοί παρακολουθούν τα δρώμενα της ταινίας και συμμετέχουν, άλλοτε παίζοντας συνθέσεις και τραγούδια του Σάκη Παπαδημητρίου και της Γεωργίας Συλλαίου, άλλοτε αυτοσχεδιάζοντας ανάλογα με την πλοκή και τη ροή της ταινίας.
Κυκλοφορούν ήδη δύο εκδοχές της μουσικής της ταινίας: Nosferatu, Leo Records 2002 στο Λονδίνο με τρίο, και Nosferatu a Monopoli, Anakrousis 2006 με 10 μουσικούς ηχογραφημένο στο ωδείο Nino Rota της Ιταλίας.
Γεωργία Συλλαίου:φωνή,Σάκης Παπαδημητρίου: πιάνο
cmyk:ηλεκτρική κιθάρα Χρήστος Γερμένογλου:κρουστά
Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους cd “ Montage for the Lost Time”, οι FreeCall εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Οι μουσικοί Λάκης Τζήμκας στο μπάσο, Χρήστος Γερμένογλου στα κρουστά και Θοδωρής Πατσαλίδης στο βιολί κινούνται αυτοσχεδιαστικά, παράλληλα η και αντίρροπα με τα προβαλλόμενα video art του Νίκου Τζαφερίδη ( Vinsky ) δημιουργώντας έτσι οπτικοακουστικά τοπία. Το ότι η μουσική δημιουργείται επί τόπου και χωρίς αισθητικά και δομικά προσχέδια, επιτρέπει σε στοιχεία της jazz, electronic αλλά και συμφωνικής avant garde να αναδυθούν στιγμιαία για να επιστρέψουν ως δομικά υλικά στο ευρύτερο ηχητικό πλαίσιο του performance.
Τετάρτη 16 ,Πέμπτη 17 Μαΐου 2007 για δύο παραστάσεις Ώρα έναρξης - 22:00
BIOS : Πειραιώς 84, 104 35 Αθήνα τηλ. 210 3425335 Είσοδος 15€
Δελτίο Τύπου |