Η συνέντευξη τύπου για το «MAMMA MIA!»
|
Η πρώτη συνέντευξη τύπου ως γαμήλια δεξίωση έγινε στο θέατρο Badminton. Ο Bjorn Ulvaeus, το ένα από τα δύο B των Abba κατάφερε και ήρθε και είπε πραγματικά πολλά τόσο για το Mamma mia, όσο και για το συγκρότημα και φυσικά για την Eurovision.
Δήλωσε χαρούμενος που είναι στην Ελλάδα που διαδραματίζεται η ιστορία του musical, νιώθει πραγματικά έκπληκτος με την τεράστια επιτυχία που σημειώνει σε όλο τον κόσμο και ανέφερε ότι όσον αφορά τους Abba είναι το συγκρότημα που δεν θα συναντηθεί ποτέ πια. «Όσο κι αν μας ζητάει ο κόσμος να ξαναενωθούμε να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ!» δήλωσε.
Το Mamma mia έρχεται σε 98 ημέρες στην χώρα μας και ήδη έχουν προπωληθεί πάνω από 20.000 εισιτήρια! Είναι η πρώτη φορά που το musical που το στόρι του διαδραματίζεται σε ελληνικό νησί έρχεται στο σπίτι του, όπως αναφέρει και το επίσημο site!
Συνέντευξη Τύπου «MAMMA MIA!»με τον Βjörn Ulvaeus
Η συνέντευξη τύπου για το «MAMMA MIA!», το κλασικό μιούζικαλ που έρχεται στην Αθήνα από 6 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, 12.00 πμ, στο θέατρο Badminton. Σε αυτήν είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Βjörn Ulvaeus των θρυλικών ABBA, τα τραγούδια των οποίων αποτελούν βασικό συστατικό της μεγάλης επιτυχίας του «MAMMA MIA!».
Τη συνέντευξη άνοιξε ο κ. Μιχάλης Αδάμ της ADaM Productions δηλώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή που αυτό το τόσο δημοφιλές μιούζικαλ, που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε εισιτήρια και εισπράξεις, θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Βadminton. Με αφορμή αυτήν την παραγωγή, δήλωσε πολύ χαρούμενος που η Ελλάδα μπορεί πια και βρίσκεται στο χάρτη των μεγάλων παραγωγών και διεθνών περιοδειών όλου του κόσμου. Τόνισε ότι η δυνατότητα αυτή μας δίνεται μιας και το θέατρο Βadminton πληροί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις τέτοιων παραγωγών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι η παραγωγή που έρχεται το Μάιο στην Ελλάδα είναι ακριβώς η ίδια με τις παραγωγές που παρουσιάζονται ταυτόχρονα στα μεγάλα θέατρα τόσο της Ευρώπης όσο και ολόκληρου του κόσμου. Το «MAMMA MIA!» παίζεται αυτή τη στιγμή στο West End του Λονδίνου, στο Broadway της Νέας Υόρκης, στο Las Vegas, στην Ισπανία, τη Γερμάνια, τη Ρωσία και την Κορέα στις αντίστοιχες γλώσσες. Στην Αθήνα έρχεται η International Tour που περιοδεύει αυτή τη στιγμή στην Αγγλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως δήλωσε. η προπώληση των εισιτηρίων στην Αθήνα έχει ξεπεράσει τα 20.000.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Nick Grace, o παραγωγός της International Tour. Η International Tour ταξιδεύει από το 2004 και έχει ήδη επισκεφτεί 22 χώρες. Τις παραγωγές του «MAMMA MIA!» έχουν δει μέχρι σήμερα συνολικά 30.000.000 άνθρωποι και βλέπουν καθημερινά πάνω από 18.000 άνθρωποι. Kαι ο Nick Grace με τη σειρά του τόνισε την ποιότητα που επιδιώκουν να κρατούν σε όλες τις παραγωγές παγκοσμίως και ότι η παραγωγή της Αθήνας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις παραγωγές του εξωτερικού. Κλείνοντας, εξέφρασε τη χαρά του που το μιούζικαλ επισκέπτεται την Ελλάδα μιας και η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα ελληνικό νησί αλλά και τα θερμά του συγχαρητήρια για το θέατρο Badminton.
Ο επίσημος προσκεκλημένος της συνέντευξης ήταν βέβαια ο Βjörn Ulvaeus, o οποίος αστειευόμενος για την κακοκαιρία που έφερε μαζί του από τη Σουηδία τόνισε την μεγάλη χαρά του που το μιούζικαλ έρχεται επιτέλους σπίτι του. Σχετικά με το γιατί η ιστορίας διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί, τόνισε ότι θεωρεί ιδανική επιλογή την Ελλάδα διότι πιστεύει ότι η Donna (MAMMA MIA), η πρωταγωνίστρια του έργου (ανύπαντρη Αγγλίδα μητέρα που ζει μόνιμα στην Ελλάδα), είναι αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας κάθε ελληνικού νησιού. Στη συνέχεια ο κ. Βjörn Ulvaeus απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόσο σχετικά με τους ΑΒΒΑ όσο και με το «MAMMA MIA!».
Στην ερώτηση για το πώς το μιούζικαλ μπορεί και ανανεώνεται, δεδομένου ότι παίζεται εδώ και πολλά χρόνια, απάντησε ότι σχεδόν κάθε χρόνο μπαίνουν στο καστ καινούριοι ηθοποιοί και ταυτόχρονα οι σκηνοθέτες της κάθε παραγωγής φροντίζουν να είναι πάντα επίκαιρες και να έχουν στοιχεία από τη χώρα που παίζεται!».
Για το δημοφιλές συγκρότημα των ΑBBA δήλωσε κατηγορηματικά πώς δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε μαζί στη σκηνή γιατί θα αυτό που θέλουν είναι να μείνουν γνωστοί ως το γκρουπ που δεν επέστρεψε και δεν ξαναενώθηκε ποτέ. Αστειευόμενος συμπλήρωσε «Ποιος άλλωστε θέλει να δει στη σκηνή 4 εξηνταοχτάχρονους??» Συνέχισε λέγοντας ότι θα έχει πάντα στην καρδιά του τους ΑΒΒΑ και εκπλήσσεται ακόμα και ο ίδιος που μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουν να είναι αγαπητοί στον κόσμο, μη μπορώντας να εξηγήσει τι ακριβώς ήταν αυτό που τους έκανε τόσο ξεχωριστούς και τους χάρισε τεράστια επιτυχία.
Σχετικά με την ταινία «MAMMA MIA!», μετά τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε Σκιάθο και Σκόπελο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του μοντάζ και η προγραμματισμένη πρεμιέρα είναι την 1 Ιουλίου στο Λονδίνο. Μάλιστα ο ίδιος πιστεύει ότι η ταινία αυτή θα «γεμίσει» τη χώρα μας με τουρίστες καθώς μεγάλο μέρος της αποτελεί έξοχη διαφήμιση για τα ελληνικά νησιά.
Για τα μελλοντικά του σχέδια, αποκάλυψε ότι συνεχίζει να συνθέτει τραγούδια με τον Benny Anderson, το έτερο μέλος των ΑΒΒΑ και αυτή την περίοδο ετοιμάζουν ένα νέο μιούζικαλ με ολοκαίνουρια τραγούδια.
Θεωρεί ότι αυτό που έκανε το «MAMMA MIA!» ξεχωριστό είναι, τόσο τα πολύ γνωστά τραγούδια των ΑΒΒΑ αλλά κυρίως το γεγονός ότι δίνει την ευκαιρία στους θεατές του να περάσουν δυο πολύ ευχάριστες ώρες και να διασκεδάσουν πραγματικά.
Τέλος, σχολιάζοντας τις ενδυματολογικές επιλογές των ΑΒΒΑ, με μεγάλη δόση χιούμορ, τις χαρακτήρισε αποκορύφωμα της υπερβολής και του κακού γούστου και τις δικαιολόγησε λέγοντας ότι ο σκοπός ήταν απλά να κερδίσουν τις εντυπώσεις στη στο διαγωνισμό της Eurovision του 1974, μιας εποχής που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζεται από ροκ και γκλαμουρ.
Στη συνέντευξη προβλήθηκαν και βίντεο με αποσπάσματα από το «MAMMA MIA!» αλλά και ένας χαιρετισμός στους Έλληνες δημοσιογράφους από την παραγωγό του «MAMMA MIA!», Judy Cramer.
Ποιό είναι το μυστικό του φαινόμενου ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!;
Tα διαχρονικά τραγούδια των ΑΒΒΑ;
Το φόντο ενός παραδεισένιου ελληνικού νησιού;
Η ενέργεια και η χαρά που εκπέμπει η παράσταση;
Θα το μάθουμε σύντομα και στην Ελλάδα.
Από 6 Μαΐουκαι για 24 μόνο παραστάσειςστο Θέατρο Badminton
Μία μητέρα…
Μία κόρη…
3 πιθανοί μπαμπάδες…
Κι ένας γάμος που θα σας μείνει αξέχαστος!
Εμπνευσμένη από τη μαγεία των αφηγηματικών τραγουδιών των ΑΒΒΑ, η ηλιόλουστη, εύθυμη ιστορία του έργου για την οικογένεια και τη φιλία, ξεδιπλώνεται στο παραδεισένιο σκηνικό ενός ελληνικού νησιού. Τα βράδυ του γάμου της, η προσπάθεια μιας κόρης ν’ ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της, φέρνει ξανά στο νησί 3 άντρες από το παρελθόν της μητέρας της, ύστερα από 20 χρόνια…
Όπως εύστοχα παρατηρεί η σκηνοθέτις της παράστασης Phyllida Lloyd, το MAMMA MIA! είναι «η παράσταση που ο Bjorn Ulvaeus και η Benny Andersson των ΑΒΒΑ δεν είχαν ιδέα ότι έχουν γράψει. Η
μουσική τους έγραψε ιστορία στην ποπ μουσική. Η παράστασή μας έγραψε ιστορία στο μουσικό θέατρο».
Η αρχική ιδέα για την παράσταση ήταν να φτιαχτεί ένα μιούζικαλ με τραγούδια των ΑΒΒΑ, αλλά η συγγραφέας Catherine Johnson, ήξερε από την αρχή ότι το MAMMA MIA! Έπρεπε
να είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό αφιέρωμα στους ΑΒΒΑ. «Η ιστορία έπρεπε να σου μένει, όσο σου μένουν τα τραγούδια.» λέει η Johnson, κι όπως συμπληρώνει ο Bjorn, «η ιστορία είναι το νούμερο ένα, το
νούμερο δύο και το νούμερο τρία, όπως λένε στο Μπρόντγουεϊ». Και πραγματικά, πίσω από τις αγαπημένες μελωδίες και τα μοναδικά αυτά τραγούδια, βρέθηκε μια πραγματικά καθηλωτική ιστορία, με την οποία εκατομμύρια άνθρωποι μπόρεσαν να ταυτιστούν. Τα τραγούδια τραγούδιουνται από γυναίκες, πράγμα που
δεν είναι τυχαίο. Περιέχουν, στην ουσία, την μιας μάνας και μιας κόρης, ενώ η σχέση των τριών φιλενάδων επί σκηνής συνθέτει έναν καθρέφτη για όλους μας. Λέει η συγ- γραφέας: «Όλοι μπορούμε να δούμε τον
εαυτό μας σ’ αυτές τις τρεις γυναίκες, μιας και η μία είναι η ελαφρώς χαοτική μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της, η άλλη είναι μια λουσάτη γυναίκα όλο φινέτσα και η τρίτη είναι η ρεαλίστρια της υπόθεσης.
Οι βασικές θεματικές των χαμένων γονιών, της αναζήτησης για ταυτότητα και του χάσματος των γενεών, έχουν παγκόσμια απήχηση. Η σχέση μάνας-κόρης, ένα παλιό ειδύλλιο, το να χάνεις κάποιον και μετά να τον ξαναβρίσκεις… Ποιος δεν τα έχει ζήσει αυτά;»
Μια παράσταση για αληθινούς ανθρώπους σε πραγματικές καταστάσεις, με την αξέχαστη ποπ μουσική που ‘έντυσε’ τις ζωές μια ολόκληρης γενιάς το ’70 και στις αρχές του ’80, συνθέτουν μια παράσταση που γοητεύει όλες τις ηλικίες, πέρα από σύνορα. Η εικόνα που έχει ταυτιστεί με το MAMMA MIA!, η εικόνα της ευτυχίας μιας ημέρας γάμου, αποπνέει χαρά, ακόμη και ανάταση, ακριβώς όπως και η ίδια η παράσταση. Πολλή αδρεναλίνη μεταδιδεται αδιάκοπα απ’ τη σκηνή στο κοινό και πάλι πίσω, δημιουργώντας έναν ατέρμονα κύκλο ενέργειας και χαράς που δε σταματά να συναρπάζει, να ηλεκτρίζει και να ψυχαγωγει.
FACTS AND FIGURES
· Πάνω από 30 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο ως τώρα!
· Θρίαμβος σε πάνω από 160 μητροπόλεις του πλανήτη, μέσα σε 8 χρόνια!
· 27 εκατομμύρια δολλάρια προπώληση και 316 εκατομμύρια δολλάρια είσπραξη κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στο BROADWAY!
· 7 μόνιμες τοπικές παραστάσεις και
· 2 σε τουρνέ ανά τον κόσμο
· Πάνω από 8 εκατ. Δολλάρια είσπραξη σε μια εβδομάδα από πωλήσεις εισιτηρίων
· Περίπου 17.000 άνθρωποι βλέπουν κάθε βράδυ την παράσταση
· Μέχρι στιγμής πάνω από 2 δις.δολλάρια εισπράξεις.
MAMMA MIA!
Η παράσταση που έσπασε τα ταμεία όλου του κόσμου
στο Θέατρο Badminton από 6 Μαΐου 2008
και για 24 μόνο παραστάσεις
Η παράσταση που απόλαυσαν πάνω από 30 εκατομμύρια θεατές σ’ όλο τον κόσμο και που διαδόθηκε στα θέατρα της υφηλίου πιο γρήγορα απ’ οποιοδήποτε άλλο μιούζικαλ στην ιστορία του είδους: Το έργο που θριάμβευσε σε περισσότερες από 160 μητροπόλεις απ’ τον καιρό που ανέβηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο, οκτώ χρόνια πριν, ενώ έκανε στο Μπρόντγουεϊ 27 εκατ. δολάρια σε προπωλήσεις πριν καν ξεκινήσει και έφτασε στα 316 εκατ. δολάρια από τη μέρα της πρεμιέρας και μετά.
Κι ενώ τα διαχρονικά τραγούδια των ΑΒΒΑ που πάνω τους έχει χτιστεί η παράσταση έχουν, για χρόνια, διαρκή παρουσία στα charts Ευρώπης και Αμερικής, η παραγωγή συνεχίζει να περιοδεύει με πρωτοφανή επιτυχία και στις πέντε ηπείρους, κάνοντας ανάρπαστα τα εισιτήρια στη Μόσχα ή το Τόκιο. Πολλά έχουν γραφτεί για το φαινόμενο ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! αλλά η είδηση είναι ότι σύντομα θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να ζήσουμε από πρώτο χέρι αυτό τον ζωντανό μύθο!
Η μαγεία των διαχρονικών τραγουδιών των ΑΒΒΑ που ακούγονται, ξετυλίγει ένα γοητευτικό, διασκεδαστικό παραμύθι αγάπης, γέλιου και φιλίας, και κάθε βράδυ το κοινό περνάει υπέροχα! Με τις περισσότερες παραγωγές από κάθε άλλο μιούζικαλ να «τρέχουν» διεθνώς, το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! είναι μια παγκόσμια, τεράστια επιτυχία!
Μια ιστορία σαν τραγούδι των ΑΒΒΑ
Μια μητέρα. Μια κόρη. 3 πιθανοί μπαμπάδες.
Και μια διαδρομή στα σκαλιά της εκκλησίας που δε θα ξεχάσετε ποτέ!
Εμπνευσμένη από τη μαγεία των αφηγηματικών τραγουδιών των ΑΒΒΑ, η ηλιόλουστη, εύθυμη ιστορία του έργου για την οικογένεια και τη φιλία, ξεδιπλώνεται στο παραδεισένιο σκηνικό ενός ελληνικού νησιού. Την παραμονή του γάμου της, μια κόρη αναζητεί την ταυτότητα του πατέρα της. Η προσπάθειά της φέρνει ξανά στο νησί 3 άντρες από το παρελθόν της μητέρας της, πίσω στο νησί που επισκέφθηκαν πριν από 20 χρόνια…
Όπως εύστοχα παρατηρεί η σκηνοθέτης της παράστασης Phyllida Lloyd, το MAMMA MIA! είναι «η παράσταση που ο Björn Ulvaeus και η Benny Andersson δεν είχαν ιδέα ότι είχαν γράψει. Τα τραγούδια τους έγραψαν ιστορία στην ποπ μουσική. Η παράστασή μας έγραψε ιστορία στο μουσικό θέατρο». Η αρχική ιδέα για την παράσταση ήταν να φτιαχτεί ένα μιούζικαλ με τραγούδια των ΑΒΒΑ, αλλά η συγγραφέας Catherine Johnson, ήξερε από την αρχή ότι το MAMMA MIA! έπρεπε να είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό αφιέρωμα στους ΑΒΒΑ. «Η ιστορία έπρεπε να σου μένει όσο σου μένουν τα τραγούδια.» λέει η Johnson, κι όπως συμπληρώνει ο Björn, «η ιστορία είναι το νούμερο ένα, το νούμερο δύο και το νούμερο τρία, όπως λένε στο Μπρόντγουεϊ».
Πραγματικά, πίσω από τις αγαπημένες μελωδίες και τα μοναδικά αυτά τραγούδια βρέθηκε μια πραγματικά απολαυστική ιστορία, με την οποία εκατομμύρια άνθρωποι μπόρεσαν να ταυτιστούν. Τα τραγούδια τραγουδιούνται από γυναίκες, πράγμα καθόλου τυχαίο. Περιέχουν, στην ουσία, την ιστορία δυο γενεών γυναικών, μ’ άλλα λόγια μιας μάνας και μιας κόρης, ενώ παράλληλα στο έργο υπάρχει και η διασκεδαστική, συγκινητική σχέση των τριών φιλενάδων, δηλαδή ένας καθρέφτης για όλους μας. Λέει η συγγραφέας:
«Όλοι μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας σ’ αυτές τις τρεις γυναίκες, μιας και η μία είναι η ελαφρώς χαοτική μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της, η άλλη είναι μια λουσάτη γυναίκα όλο φινέτσα και η τρίτη είναι η ρεαλίστρια της υπόθεσης. Οι βασικές θεματικές των χαμένων γονιών, της αναζήτησης για ταυτότητα και του χάσματος των γενεών, έχουν παγκόσμια απήχηση. Η σχέση μάνας-κόρης, ένα παλιό ειδύλλιο, το να χάνεις κάποιον και μετά να τον ξαναβρίσκεις… Ποιος δεν τα έχει ζήσει αυτά;
Μια παράσταση για αληθινούς ανθρώπους σε πραγματικές καταστάσεις, με την αξέχαστη ποπ μουσική που ‘έντυσε’ τις ζωές μια ολόκληρης γενιάς το ’70 και στις αρχές του ’80, συνθέτουν μια παράσταση που γοητεύει όλες τις ηλικίες, πέρα από σύνορα. Η εικόνα που έχει ταυτιστεί με το MAMMA MIA!, η εικόνα μιας νύφης «στην πιο ευτυχισμένη ημέρας της ζωής της», αποπνέει τόση χαρά και ανάταση, ακριβώς όπως και η ίδια η παράσταση.
Ενέργεια, αδρεναλίνη και κέφι που ξεχύνεται από τη σκηνή και πλημμυρίζει την πλατεία με το κοινό – το οποίο αντιδρά ανάλογα και «απαντάει» στον θίασο με τον πιο μεταδοτικό τρόπο, δημιουργώντας έναν ατέρμονο κύκλο ενέργειας και χαράς που δε σταματά να συναρπάζει, να ηλεκτρίζει και τέρπει.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Από 6 έως 25 Μαΐου στο Θέατρο Badminton (Άλσος Στρατού, Γουδή)
Προπώληση Εισιτηρίων:
Μέσω internet: www.ticketnet.gr
Τηλεφωνικώς: 210 8840600
Και στα φυσικά σημεία προπώλησης:
Virgin Megastores, Σταδίου 7-9, Σύνταγμα, τηλ. 210 3314788
Virgin Megastores, The Mall, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι, τηλ. 210 6300224
Ticketnet, Κηφισίας 46, 1ος όροφος, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 8840600
Θέατρο Badminton, Άλσος Στρατού, Γουδή, τηλ. 211 1086024
Τιμές Εισιτηρίων: Από 20 έως 85 ευρώ.
Οργάνωση - Παραγωγή: ADaM Productions
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Sold Out Promotion, 2111086086
Κυριάκος Σκορδάς |