Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

FIREFLY DRAGONFLY

HIS NAME IS ALIVE

ACUARELA

6/4/2008

Στο τέλος του προηγούμενου έτους το ιστορικό συγκρότημα των His Name Is Alive κυκλοφόρησε ένα μίνι άλμπουμ με 4 κομμάτια, τα οποία ηχογράφησαν στο σπίτι τους στο Μίτσιγκαν και τα έδωσαν στην γλυκιά ισπανική εταιρεία της Acuarela. Σχεδόν 20 χρόνια συμπληρώνουν οι ΗΝΙΑ, με τον Warren Defever ως κύριο πλοηγό.

Μισή ώρα κρατά αυτό το δισκάκι και αξίζει τον κόπο να το αναζητήσετε καθώς:

α) διατηρεί στο έπακρό αυτήν την ζεστή οικόσιτη διάθεση, της παρέας και της ζεστής έκφρασης των συναισθημάτων, όπως ακόμα έκαναν και στο ξεκίνημα τους με τις κυκλοφορίες τους στην 4AD

β) Ακούς μια λυτρωτική θλιμμένη φωνή, αυτής της Jessica Balliff (καθόλου τυχαίο η συνεργασία της με την kranky) στο there’s something between us and he’s changing my words

γ) διασκευάζουν μουσικά και ως προς τον τίτλο ένα κομμάτι του Sufjans Stevens (το the dress looks nice on you)

δ) υπάρχει ένα καταπληκτικό τέταρτο μουσικής στο send me a dragonfly, όπου τα πλήκτρα αναζητούν τα λόγια, όπως οι αναλαμπές αναζητούν τα πρόσωπα και η άρπα δροσίζει όπως τα υγρά σύμφωνα τις όμορφες κουβέντες. Θα μπορούσε να είναι η μουσική αν κάποτε το Θιβέτ συμμετάσχει αυτόνομα σε ολυμπιακούς αγώνες.

Μέσα από την ακουστική εκδοχή επιβεβαιώνουν πως η ένταση δεν χρειάζεται πάντα πολλά λούσα, άσχετα αν είναι ζεστή, ατμοσφαιρική και ζεστή όπως εδώ.

Κυριάκος Σκορδάς

Foreign Office
THE BETTER LIFE
3 DOORS DOWN
THE ZOO
PSYCORE
ΜΑΥΡΟ ΓΑΛΑ
Gallon Drunk
The Best of (slash years)
L7
EXPO 2000
Kraftwerk
WE LOVE THE CITY
HEFNER
So much for the ten year plan 1990-2000
ΤΗERAPY?
BLACK MARKET MUSIC
PLACEBO
IN A BEAUTIFUL PLACE OUT IN THE COUNTRY
BOARDS OF CANADA
Ethnic 2000 Vol.2
Συλλογή