Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Synch Festival, 13-14-15 Ιουνίου 2008, Τεχνόπολις, οι μέρες πλησιάζουν

27/5/2008

Synch Festival, 13-14-15 Ιουνίου 2008, Τεχνόπολις

Το φετινό Synch Festival διοργανώνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και έχοντας σαν βάση την Τεχνόπολη στο Γκάζι και το Μουσείο Μπενάκη, επιμέρους καλλιτεχνικές δραστηριότητες θα εκτυλιχτούν και στους χώρους των Bios, K44, club Motel και Yoga Bala.

Τα στοιχεία λοιπόν που κάνουν το Φεστιβάλ να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κάθε καλοκαίρι, δεν είναι άλλα από τη νεωτερικότητα, όσον αφορά την επιλογή των μουσικών καλλιτεχνών και έπειτα η διασύνδεση της μουσικής με άλλες σύγχρονες και αναπτυσσόμενες τέχνες, όπως η κινούμενη εικόνα (animation) και τα ψηφιακά μέσα. Όλα αυτά, σε συνδιασμό με τον ιδιαίτερο χώρο της Τεχνόπολις προσφέρουν στον επισκέπτη μια ιδιότυπη ψυχαγωγική εμπειρία με διαφορετικά ερεθίσματα, που ξεφεύγουν των ορίων ενός απλού μουσικού γεγονότος.

Τα γκρουπ που επιλέχτηκαν και φέτος, φανερώνουν τον εναλλακτικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ και κυρίως την ανάγκη για προβολή μουσικών ειδών με ετερόκλητη ηχοσχέση.

Από τις σκηνές του Synch θα περάσουν ονόματα όπως οι alternative Yo La Tengo, οι πειραματιστές Stereolab, Liars και Holy Fuck, Roisin Murphy, οι πρώτοι της σκηνής του Manchester Happy Mondays, οι Four Tet (με ντράμερ τον Steve Reid), εκπρόσωποι του dubstep Pinch και Headhunter, dj set σαν του Joan Atkins και εκπρόσωποι της ελληνικής σκηνής όπως η Μόνικα, οι Elica, οι Your Ηand in Mine, οι My Wet Calvin, οι Chronic και οι Ρόδες.

Χάρης Αποστολόπουλος

Δελτία Τύπου
Eκδήλωση με θέμα «Γαλλόφωνες διαδρομές, χθες, σήμερα, αύριο»
Η STEFANIA DIMMEN σε αναπροσαρμογη παραμυθιων
Οι MAD SIN 14/4/στο ΑΝ
RODEO LIVE CLUB: τα επόμενα Live
Μεγάλη Ανάγκη για αιμοπετάλια για ένα παιδάκι 2,5 ετών.
Πρώτη (ίσως και τελευταία) ευρωπαϊκή περιοδεία των Current 93
ΧΟΡεΥΤΕΣ m.a.d. Festival από τις 28 Απριλίου μέχρι και τις 7 Μαΐου
3 και 4 Μαϊου 2006. Δυο σπουδαία live
Η Warp records, διανέμεται στην Ελλάδα από την Olon Music
Η ομάδα ΚΙΝΕ στο ΜΜΘ