Η αποψινή συναυλία 19/6 του James Blunt στον Λυκαβηττό, δεν θα πραγματοποιηθεί.
|
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό, ότι η αποψινή συναυλία του James Blunt στον Λυκαβηττό, δεν θα πραγματοποιηθεί.
Παρά το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης είναι ήδη από χθες στην Ελλάδα και σήμερα το μεσημέρι έδωσε live συνέντευξη στο Love Radio, παρά του ότι η σκηνή της συναυλία&igmaf; είναι στημένη από χθες το βράδυ, σήμερα το απόγευμα, εντελώς απροειδοποίητα και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, οι αστυνομικές αρχές σφράγισαν τις πόρτες του θεάτρου, μην επιτρέποντας την διε&x;αγωγή της συναυλίας.
Η διοργανώτρια εταιρία έχοντας ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αυτή τη στιγμή αποφεύγει να καταλογίσει ευθύνες και εστιάζει στο να βρει έναν εναλλακτικό χώρο, όπουθα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η συναυλία αύριο, ώστε να ικανοποιήσει το κοινό που θέλει να δει ζωντανά τον αγαπημένο του καλλιτέχνη. Ωστόσο, για να καταστεί αυτό εφικτό, θα πρέπει πρώτα οι αρμόδιες αρ&hi;ές να μας επιτρέψουν την πρόσβαση στο χώρο, ώστε να αποξηλώσουμε και να μεταφέρουμε την παραγωγή!
Για την τέλεση της αυριανής συναυλίας, αλλά και για την εξαργύρωση των εισιτηρίων όσων δεν επιθυμούν να παρευρεθούν τη δεύτερη ημέρα, εφόσον αυτή τελεσθεί, θα επανέλθουμε άμεσα μ&epsion; σχετική ενημέρωση.
Από την ιστοσελίδα μας www.hotbeez.com , καθώς επίσης και μέσω των χορηγών μας (Love Radio, ALTER, MAD, Orange FM, Real FM, Star FM, City Press, Athens Voice, Young, Afissorama, Mixtape.gr, we – r – you.com) θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε νεώτερο.
HotBeeZ team
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών.
Αθήνα 19 Ιουνίου 2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κλείνει το Θέατρο Λυκαβηττού
Αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε σήμερα, 19 Ιουνίου, το κλείσιμο του θεάτρου του Λυκαβηττού προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας. Προκαλείται συνεπώς το εύλογο ερ?τημα «γιατί τώρα;» Όταν το φεστιβάλ έχει έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται η έγκαιρη – από 15ης Ιανουαρίου 2008 – ειδοποίηση προς την εταιρία τουριστικής ανάπτυξης (ΕΤΑ) περί ενάρξεως των εκδηλώσεών του στ&ota;ς 20 Μαΐου 2008. Από τις 3 Ιουνίου ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μεγάλες συναυλίες (Nick Cave, Mark Knopfler, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κ.λπ) χωρίς ο Δήμος Αθηναίων να προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια.
Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για την σφράγιση του Θεάτρου, στηρίχθηκε σε έγγραφο της ΕΤΑ περί ανάγκης μελέτης ελέγχου για τη στατική επάρκεια των κερκίδων. Πλην όμως το έγγραφο τούτο ανακλήθηκε στη&nu συνέχεια από την ίδια την ΕΤΑ με σχετική ειδοποίηση στον Δήμο, στην οποία μάλιστα επιβεβαιώνεται ότι δεν συντρέχει κίνδυνος από την λειτουργία του θεάτρου. Παρόλα αυτά ο Δήμος επέμεινε ανεξήγητα στην &alha;πόφασή του.
Είναι λυπηρό ότι ακυρώνεται μια σειρά σημαντικών συναυλιών, ενώ έχουν προαγοράσθεί εισιτήρια, έχει γίνει σημαντική διαφήμιση και τόσο οι οργανωτές όσο και οι φιλοξενούμενοι υφίστανται σημαντικές οι&kapa;ονομικές και όχι μόνο συνέπειες.
Είναι επίσης λυπηρό ότι η απόφαση για την σφράγιση του Θεάτρου υπήρξε προφανώς αποτέλεσμα ασυνεννοησίας μεταξύ του Δήμου και της ΕΤΑ. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη τραυματίζει καίρια ένα καθιερωμένο θεσμό, ?πως είναι οι εκδηλώσεις του Θεάτρου Λυκαβηττού, και ως εκ τούτου, όχι μόνο το κοινό αλλά και οι καλλιτέχνες φαίνεται να χάνουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές διοργανώσει&sigaf;.
Δελτίο Τύπου |