Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Αφιέρωμα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο - Παρών και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ.

Ό Αγγελόπουλος μίλησε για τα νέα του σχέδια αλλά και για τις ενστάσεις σχετικά με τη διπλή του ιδιότητα στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

13/11/2000

Με την προβολή της ταινίας Το Βλέμμα του Οδυσσέα του Θόδωρου Αγγελόπουλου ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή, το αφιέρωμα στο μεγάλο έλληνα δημιουργό. Παρών στην εκδήλωση και ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο οποίος λίγο πριν την έναρξη της προβολής δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια, ενώ πρόσθεσε πως νιώθει σα να επιστρέφει στην οικογένειά του. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, με τη σειρά του, επανέλαβε τα όσα είπε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί, για τις ενστάσεις που εξέφρασαν αρκετοί σχετικά με το ότι είναι πρόεδρος αλλά και τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα είπε πως βρίσκει φυσιολογικό ένα τέτοιο αφιέρωμα, αφού αντίστοιχα αφιερώματα έχουν γίνει για το έργο του σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Αίσθηση προκάλεσε όμως η απάντηση του σε αντίστοιχη ερώτηση, στην πρωινή συνέντευξη τύπου, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά: "Τιμώ το Φεστιβάλ με την παρουσία μου. Δεν με τιμά το Φεστιβάλ".

Πέρα από το θέμα των... ενστάσεων ο σκηνοθέτης δήλωσε πως στα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει μια τριλογία όπου θα "αφήσει τον εαυτό του να λειτουργήσει με βάση τη συγκίνηση που θα του δημιουργήσουν οι ηθοποιοί αλλά και η πραγματικότητα των χωρών όπου θα γίνεται το γύρισμα". Αρχικά, πρόθεση του σκηνοθέτη ήταν να χωρέσει την ιστορία που ήθελε να διηγηθεί σε μια τρίωρη ταινία. Η πρώτη ταινία της τριλογίας θα έχει τίτλο "Το λιβάδι που δακρύζει", η δεύτερη "Το τρίτο φτερό", ενώ η τρίτη "Η αιώνια επιστροφή". Το κόστος του σχεδίου ανέρχεται στα 20.000.000 δολάρια.

Βασίλης Καραλάζος

Δελτία Τύπου
«H Κλωστή» tour, Το ταξίδι της "Κλωστής" των 2L8 ξεκινάει!
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία