Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

EAT THE LOW DOG

U.S. CHRISTMAS

NEUROT REC/MSEN

9/11/2008

Μια περιπέτεια στη Βόρεια Καρολίνα… το θυμάστε εκείνο το παλιό τραγουδάκι… Εδώ όμως ομιλούμε για ζόρικη περιπέτεια. Το συγκρότημα των U.S. CHRISTMAS μας έρχεται από την Β. Καρολίνα…αλλά όχι με γλυκερά χριστουγεννιάτικα δώρα, αλλά με μια αρμαθιά δυνατά τραγούδια, από αυτά που στοιχειώνουν στις πρώτες θέσεις της δισκοθήκης σας.

Το EAT THE LOW DOG είναι ο τρίτος τους δίσκος και αυτά τα σκυλιά εδώ με το πιο χαμηλό καβάλο γαυγίζουν από το pure rock στο πιο progressive. Με σπουδαία κιθαριστικά riff, με εντυπωσιακά γεμίσματα με space στροβιλισμούς ήχου. Φωνητικά μελαγχολικά και τρομακτικά. Κομμάτια που απλώνονται σε τρομερές συνθέσεις, επιθετικές και μαγνητικά λειτουργούσες ταυτόχρονα.

Από την παρέα των ISIS έως ακόμα και τους Green on red…στη θύμιση μας, τα τραγούδια πετάνε πραγματικά. Και τα λίγο πιο πίσω ηχογραφημένα φωνητικά κάνουν το αποτέλεσμα πιο σκοτεινό αλλά και πιο εντυπωσιακό. Τα σκληρά σημεία, που είναι πάμπολλα, ψυχεδελίζουν με τα χαλαρά αποκούμπια όταν σταματάν τα τύμπανα. Είτε σκληρά ακούτε, είτε γουστάρετε την μαυρίλα που με κέντρο τους Neurosis έχει εδώ και αρκετά χρόνια ξεχυθεί απλόχερα, είτε ακόμα και με ποστ ενθουσιάζεστε, εδώ κάντε στάση.

Εν κατακλείδι μόνο και μόνο για την κομματάρα the scalphunters… αξίζει να πωρωθείτε. Τέτοιο "κολλητικό" τραγούδι είχα να ακούσω από το sudosu των fuck off machete. Τα υπόλοιπα πάνε μαζί με τον δίσκο… Εγώ λέω να τον κρεμάσω και στο χριστουγεννιάτικο μου δέντρο… και να βάλω το equalizer… να ανεβοκατεβαίνει αντί για τα λαμπιόνια που τα έχω βαρεθεί!

Κυριάκος Σκορδάς

Foreign Office
ARULAR
M.I.A.
THE TRIUMPHS & TRAVAILS OF ORPHAN MAE
LAURA VEIRS
A HEALTHY DISTRUST
SAGE FRANCIS
THE DOWNWARD SPIRAL [DELUXE EDITION]
NINE INCH NAILS
STANZA 218
EL MUNIRIA
SUPERWOLF
MATT SWEENEY & BONNIE
GEMSTONES
ADAM GREEN
ONE JUG OF WINE, TWO VESSELS (split 10’’)
BRIGHT EYES / NEVA DINOVA
WIND IN THE WIRES
PATRICK WOLF
BEFORE THE DAWN HEALS US
Μ83