hysterika Depeche Mode party στις 5 Ιανουαρίου
|
hysterika 2008/2009
presents
"Do No Wrong"
Depeche Mode party
5 Iανουαρίου 2009 (Παραμονή Θεοφανείων)@ Studio.22
dj sets by Hysterika Team (Aris, Filomila) & Nikonn
Η νέα χρονιά ξεκινά με το Hysterika να διοργανώνει το πρώτο από τα πολυαναμενόμενα DepecheMode πάρτι για φέτος, το “DoNoWrong”, στις 5 Ιανουαρίου στο Studio.22!
Παραμονή Θεοφανείων το Hysterika, το επίσημο ελληνικό fan club των Depeche Mode, αναλαμβάνει να προθερμάνει τους λάτρεις τους, ενόψει της επικείμενης επανεμφάνισης τους στο Terra Vibe στις 12 Μαΐου, αλλά και της κυκλοφορίας του νέου τους album το Μάρτιο και του νέου τους single “Wrong” το Φεβρουάριο.
Το flyer του “Do No Wrong” πάρτι απεικονίζει το εξώφυλλο των Depeche Mode στο pop περιοδικό “Νο.1” του τεύχους της 22 Φεβρουαρίου 1986. Ήταν ο μήνας που κυκλοφόρησε το ιστορικό τους single “Stripped” προοιωνίζοντας το –κατά ένα μήνα μεταγενέστερο – album “Black Celebration”. Κρατήστε το flyer (όπως ελπίζουμε να κρατήσατε και το περσινό με το εξώφυλλο τους από το Flexipop του 1981), αφού έχουν συλλεκτική αξία!
Ως είθισται, το Hysterika επιβραβεύει όσους δείχνουν αυθεντική “πίστη και αφοσίωση”, καθώς τα πρώτα 200 άτομα που θα προσέλθουν στο club θα παραλάβουν το καθιερωμένο πλέον συλλεκτικό cd του Hysterika.
dj sets by Hysterika Team (Aris, Filomila) & Nikonn
“Do No Wrong” and be there!
hysterikaTeam2009
hysterika@hysterika.gr
Σχετικά links:
www.myspace.com/hysterikafanclub
www.hysterika.gr
Facebook Group: Hysterika
Event: “Do No Wrong” by Hysterika
Date: Monday 05/01/09
Venue: Studio.22 (Αγαθάρχου 3, Ψυρρή)
Doors Open: 23.30
Info: 210 3317646 - 649, studio@club22.gr
Abouthysterika
Το Hysterika ξεκίνησε το 1991 και σήμερα είναι το σημαντικότερο fan club των Depeche Mode στον πλανήτη!
Η ιστορία έχει ως εξής:
Timeline:
1986 : ο Γιώργος Γερανιός μαζί με τους Άρη Αρκουμάνη και Παντελή Ζαχαρόπουλο άρχισαν να γράφουν με spray σε τοίχους στο Χαλάνδρι “BlackDayClub” και “DepecheMode”
1989 Μάιος : ο Γερανιός γνωρίζεται μέσω αγγελίας με τον Χριστόφορο Αθανασιάδη (από Θεσσαλονίκη) και εκστασιάζεται που βρήκε κάποιον με την ίδια τρέλα εκτός Αθήνας
1991: Το γερμανικό fan club των Depeche Mode, το οποίο ήταν και το πιο ενεργό στον κόσμο, διαλύεται και ο Γερανιός, ο Άρης , ο Παντελής και ο Χριστόφορος αποφασίζουν να συνεχίσουν το έργο του. Στην ομάδα προστίθεται και ο Μανώλης Σταυρουλάκης (επίσης από τη Θεσσαλονίκη). Το ονομα του fan club: Hysterika (από ένα club στο Μιλάνο, το οποίο λειτουργούσε ως πυρήνας της techno pop σκηνής τότε)
Νοικιάζουν μια θυρίδα στο κεντρικό ταχυδρομείο της Αθήνας και μετά βάζουν μια αγγελία για τους φίλους του συγκροτήματος στο ΠΟΠ+ΡΟΚ. Η ανταπόκριση ήταν εντελώς αποθαρρυντική, αφού απάντησαν μόνο τέσσερα άτομα. Το πρώτο μέλος ήταν μια φοιτήτρια από τη Λάρισα.
Αποφασίζουν ότι, αφού δεν ενδιαφερόταν κανείς, θα τους έκαναν εκείνοι να ενδιαφερθούν. Παίρνουν την απόφαση να κάνουν parties στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για να μάθει ο κόσμος το Hysterika. Γεμίζουν τις δύο πόλεις με αφίσες για τα parties, κάτι πρωτόγνωρο τότε, αφού οι μόνες αφίσες που υπήρχαν ήταν αυτές για τα jungle parties (του Χρήστου Καλοπίτα).
1991 Δεκέμβριος : Γίνονται τα πρώτα parties! Στη Θεσσαλονίκη στη L’Apogee (5/12/91) και στην Αθήνα στο Loft (8/12/91). Στη Θεσσαλονίκη γίνεται το αδιαχώρητο, ενώ στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες της Loft προτείνουν την ακύρωση του λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόπτωσης. Τελικά πραγματοποιήθηκε και το αποτέλεσμα ήταν να στριμωχτούν 2.000 fans στο club,σε ένα party που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα.
1992 : Ακολουθούν δύο ακόμα parties (στα ίδια clubs) τον Απρίλιο του 1992 (τη Μεγάλη Εβδομάδα) με τεράστια επιτυχία και το Hysterika καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου. Τα εγγεγραμμένα μέλη στο fan club φτάνουν τα 400. Ξεκινούν να εκδίδουν το Flexible, ένα fanzine για τους Depeche Mode. Ποτέ δεν ακολούθησαν το πλάνο που έλεγε ότι θα εκδίδουν ένα Flexible κάθε 3 μήνες, αλλά κατάφεραν να φτάσουν τα 10 τεύχη.
Το μόνο πράγμα που έμενε πλέον είναι να κάνουν το Hysterika επίσημο fan club, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο για εκείνη την περίοδο, αφού μόνο το αγγλικό είχε την έγκριση της “μαμάς” MUTE και του συγκροτήματος (το οποίο “έτρεχε” η Jo, η πρώτη γυναίκα του Ντέιβ Γκάχαν).
Την επικοινωνία του Hysterika με τα μέλη του την αναλαμβάνει πλέον η Φιλιώ Σάββα, η οποία είναι και η πρώτη γυναίκα που εισέρχεται στην οργάνωση του fan club.
1993: Για την κυκλοφορία του “Songs Of Faith And Devotion”, η Mute διοργανώνει σε κάθε χώρα parties, στα οποία θα δινόταν η ευκαιρία σε fans να ρωτήσουν οτιδήποτε θέλουν το αγαπημένο τους γκρουπ μέσω δορυφορικής σύνδεσης με το studio που βρισκόταν στο Λονδίνο. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο που είχε δορυφορική σύνδεση σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), κάτι που δεν έγινε πουθενά αλλού στον πλανήτη. Τη διοργάνωση αυτών των parties στην Ελλάδα είχε αναλάβει το Hysterika.
Mετά την κυκλοφορία του “Songs Of Faith And Devotion” και, αφού είχε προηγηθεί ένα meeting της Mute στη Λουμπλιάνα, ο Γιάννης Πετρίδης ανακοινώνει στο Γερανιό ότι η Virgin αναγνωρίζει το Hysterika σαν επίσημο fan club των Depeche Mode.
Την ίδια περίοδο στη Θεσσαλονίκη, ο Χριστόφορος γνωρίζεται με το Νίκο Μπιτζένη (ΜΙΚΡΟ), ο οποίος είχε σχηματίσει ένα group, τους Carpe Diem που έπαιζαν διασκευές Depeche Mode, Cure κ.α. σε μικρά clubs της πόλης. Ενθουσιασμένος αυτός και οι υπόλοιποι τούς προτείνουν να παίζουν στα πάρτι του Hysterika με αποτέλεσμα σταδιακά ο κόσμος να τους μάθει και να έρχεται και γι’αυτούς.
1993 Ιούλιος : 36 άτομα από το Hysterika ξεκινούν οδικώς 5 μέρες εκδρομή για τη συναυλία των Depeche Mode στην Τουλόν της Γαλλίας. Την ίδια μέρα ήταν και τα γενέθλια του Άντι Φλέτσερ, οπότε το συνδύσαν έτσι, ώστε να είναι παρόντες και στο After show party του. Πήραν μαζί τους πολλές κασέτες των Carpe Diem (για να τις μοιράσουν στους Γάλλους) και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πανό που έγραφε: HYSTERIKA :THE GREEK PILGRIMS με φόντο την Ελληνική σημαία στα χρώματα των Depeche. Είχαν αγοράσει και ένα μπουζούκι χειροποίητο (που τότε κόστιζε 150.000 δρχ.) για να το δώσουν δώρο στο Martin. Στο after show party του Άντι (στο οποίο από τους 25 καλεσμένους οι 15 ήταν Έλληνες του Hysterika) είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν το group. Αξέχαστο θα τους μείνει το ματς στο ποδοσφαιράκι μεταξύ του Άρη και του Παντελή με τον Mάρτιν και τον Άλαν. Μετά την εκδρομή στη Τουλόν, ο Χριστόφορος μπαίνει στους Carpe Diem, ενώ ο Αχιλλέας και η Θέκλα (η πιο φανατική οπαδός των DM κατά το Γερανιό) μπαίνουν ενεργά στο Hysterika.
Η μετέπειτα πορεία είναι αρκετά γνωστή. 101 Έλληνες fans με 2 πούλμαν καταφθάνουν στο Μιλάνο για τη Singles 86-98 Tour και το «Ευχαριστώ» στα ελληνικά του Ντέιβ, μετά το τέλος του “Stripped” αποτελεί αναμφισβήτητα το highlight της βραδιάς. Αν και οι Ιταλοί δεν κατάλαβαν τίποτα, ο Ντέιβ δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού το τεράστιο πανό του Hysterika ήταν ακριβώς μπροστά στη μούρη του. Το 2000 ξεκινάει η λειτουργία του www.hysterika.gr με διαχειριστή τον Άρη και οι απανταχού φανατικοί του γκρουπ από κάθε γωνιά της γης λυσσάνε να γίνουν μέλη του Hysterika, καθώς είναι το μοναδικό πλέον official fan club και σε κάθε νέα κυκλοφορία των DM δίνει συλλεκτικά promotional items ως δώρα στα μέλη του. Επίσης, σε κάθε πάρτι οι πρώτοι τυχεροί που έρχονται παίρνουν και συλλεκτικό CD από το Hysterika με ακυκλοφόρητο ή σπάνιο υλικό.
Το 2004 κυκλοφορούν από την Undo Records το ελληνικό tribute CD:”Around The World And back”, με Έλληνες καλλιτέχνες να διασκευάζουν τραγούδια των Depeche Mode (ΜΙΚΡΟ, Raining Pleasure, Ελένη Πέττα, Kοργιαλάς, Atria, Marsheaux κ.τ.λ.). Η παρουσίαση του στην αποθήκη της Κλικ Records αποτέλεσε και το μεγαλύτερο σε προσέλευση party του Hysterika. Τα 5.500 άτομα μέσα στον χώρο και τα 2.500 περίπου άτομα που περίμεναν απέξω και δεν κατάφεραν να μπουν το ανέδειξαν ως το μεγαλύτερο Depeche Mode party που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο!
Δελτίο Τύπου |