Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά, Δράσεις στα χωριά του Δήμου Κολυμβαρίου

19/7/2009

Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά, Δράσεις στα χωριά του Δήμου Κολυμβαρίου

Καλοκαίρι 2009

«Χωριά με Φώτα Ανοιχτά» και για τρίτο καλοκαίρι είμαστε εδώ!

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης συνεχίζει σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, με φορείς αλλά και πολλούς φίλους τον τρίτο αυτό κύκλο εκδηλώσεων.

Έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία και μετρώντας τις δυνάμεις μας σχεδιάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της περιοχής.

Μουσική, εκθέσεις, αναρτήσεις, προβολές και φυσικά δραστηριότητες για παιδιά σ΄ένα πλούσιο πρόγραμμα δυο και πλέον εβδομάδων.

Στόχο μας η προβολή της περιοχής αλλά και η προβολή μιας ήπιας ανάπτυξης αυτής με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Στην προσπάθειας μας αυτή σας θέλουμε συνοδοιπόρους.

Καλή αντάμωση

Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα

Συναυλία

με τον Πάρι Περυσινάκη και τον Βασίλη Σταυρακάκη

Δευτέρα 27 Ιουλίου

Αϊ Γιάννης Ερημίτης Ενορίας Σπηλιάς

Στην Μαραθοκεφάλα Κολυμβαρίου

Έναρξη 9:15 μμ

Είσοδος 10 ευρώ

Την βραδιά θα ανοίξει η Άντζελα Παλιουδάκη, μαθήτρια του μονωδίας στο ωδείο Ιωάννη Μανιουδάκη.

την συνοδεύουν: Μαρία Λαγουδάκη: κιθάρα και Κυριάκος Μπερτάκης: Λαούτο

Ο Πάρις Περυσινάκης και ο Βασίλης Σταυρακάκης μας ταξιδεύουν στην Κρήτη με βάρκα τα τραγούδια. Με σεβασμό στην παράδοση και το φρέσκο αέρα του σήμερα παρουσιάζουν, σε ένα 2ωρο πρόγραμμα, μουσικές από τη Σητεία ως τα Χανιά, ενδεικτικά αποσπάσματα από τη δισκογραφία τους, αλλά και τραγούδια που έμειναν κλασικά στο κρητικό ρεπερτόριο. Ριζίτικα, αμανέδες, ταμπαχανιώτικα, συρτά, σούστες αλλά και καλαματιανά και νησιώτικα, που γράφτηκαν από κρητικούς και αγαπήθηκαν από όλη την Ελλάδα.

Την ορχήστρα αποτελούν οι

Πάρις Περυσινάκης: λύρα, λαούτο στεριανό, τραγούδι

Βασίλης Σταυρακάκης: μαντολίνο, τραγούδι

Γιώργης Σταυρακάκης: λαούτο κρητικό

Φίλιππος Λευκαδίτης: κρουστά

Θεατρική παράσταση από το Πανελλήνιο Μεταναστευτικό Θέατρο

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Στο θεατράκι στο Μουσείο Αλιείας Κολυμβαρίου

Έναρξη 9:15 μμ Είσοδος 5 ευρώ
το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης»
....

Ένα χαμένο πορτοφόλι που βρίσκει ένα βράδυ ένας τίμιος λογιστής γίνεται αφορμή να αποκαλυφθεί μια μεγάλη κατάχρηση. Πρόκειται για ένα έργο διαχρονικό με έντονα τα στοιχεία της επικαιρότητας, διανθισμένα με πλούσιο χιούμορ και αστείες καταστάσεις που προκαλούν αυθόρμητο γέλιο στο θεατή.

Συντελεστές παράστασης:

Δημήτρης Καλογεράκης , Μαριάνα Λειβαδιτάκη, Ματίνα Γούλα, Άρης Πασχαλίδης

Κωνσταντίνα Τσακίρη, Μανώλης Κωνσταντακάκης, Νεκτάριος Ξανθουδάκης

Μαρία Μπαλαντίνου,Νικόλ Σουβατζή, Γιώργος Μαζωνάκης

Μίκης ο Λυρικός

Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο λυρικό Μίκη Θεοδωράκη

Δευτέρα 10 Αυγούστου

Αη Γιάννης Ερημίτης Ενορίας Σπηλιάς

Στην Μαραθοκεφάλα Κολυμβαρίου

Έναρξη 9:15 μμ

Είσοδος 10 ευρώ

Συνεργασία με τον «Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη»

Η Ελένη Κουβίδη με τους συνεργάτες της με μια αγκαλιά τραγούδια, και μια ανάσα, ένα σταθμό στον Μίκη Θεοδωράκη, αγνατεύοντας και πάλι όνειρα καλοκαιριού.

Μαζί της συμπράττει μουσικά ο Λεωνίδας Μαριδάκης.

Παράλληλα video από αντιπροσωπευτικές στιγμές του μεγάλου μας δημιουργού.

Συμμετέχουν:

Νότης Λιάπης : Μπουζούκι

Σπύρος Χαρτοφύλακας : Κιθάρα, φυσαρμόνικα

Γιάννης Κοντάκης : Μπάσο, κρουστά

Λεωνίδας Χαρτοφύλακας : Πλήκτρα

Επιμέλεια video : Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Δράσεις στο Μουσείο 2009

Μουσείο Αλιείας Κολυμβαρίου

(εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο)

Οικο..λογίες και άλλες cine-ιστορίες

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009 στις 19:00

«Οικο..λογίες και άλλες cine-ιστορίες». Μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών, με την συνεργασία της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και της Πολιτιστικής Εταιρίας Κρήτης.

Οπτικοακουστικά μέσα και δημιουργικές κατασκευές σε μια αρμονική δράση με πρωτότυπες εφαρμογές δίνουν τον τόνο σε ένα απόγευμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Με τα παιδιά μαστορεύει ο Σπύρος Ανδρουλάκης και το Πολυ-τεχνείον του.

Είσοδος Ελεύθερη

Μια βραδιά γεμάτη Καραγκιόζη

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Στις 19:30 μαζευόμαστε στο χώρο του Μουσείου για ένα εργαστήρι κατασκευής φιγούρων Καραγκιόζη με τον μοναδικό Νίκο Μπλαζάκη να μας μαθαίνει μικρά και μεγάλα μυστικά του αγαπημένου μας ήρωα.

Στις 21:00 η παράσταση αρχίζει. Ο Νίκος Μπλαζάκης παρουσιάζει «Το στοιχειωμένο δεντρί» και … Θα φάμε, Θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε..!

Είσοδος Ελεύθερη

2ο Παιδικό Πανηγύρι

Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 20:30 το απόγευμα

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε σε μια συνάντηση με πολλές εκπλήξεις.

Μουσική, χορός, τραγούδι από παιδιά της ευρύτερης περιοχής, μαθητές σχολών και ωδείων.

Μια μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους.

Χορεύουν οι μαθητές της σχολής «Οι Πελασγοί» του Σταύρου Μπασάκη

Οργανωτική συμβολή και μουσική επιμέλεια στην βραδιά : Μαρία Λαγουδάκη, μουσικός

Είσοδος Ελεύθερη

Σινεμά στο Μουσείο…

Τρίτη 28 Ιουλίου 9 μμ

«Ο Ψύλλος» του Δημήτρη Σπύρου

Ψύλλος είναι ο τίτλος μια χειρόγραφης εφημεριδούλας, που εκδίδει και συντάσσει ένας δωδεκάχρονος μαθητής, σ’ ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Ολυμπίας. ο Ηλίας Σεϊτανίδης. «Ψύλλος» είναι όμως κι ο ίδιος ο μικρός Ηλίας, γιατί είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με την εφημερίδα του, ώστε κανείς πια να μην τον φωνάζει με το πραγματικό του όνομα. Κι όπως γράφει ο ίδιος σ’ ένα φύλλο της εφημερίδας του, «ο Ψύλλος είναι ένα όνειρο, τα ταξίδια που θέλω να κάνω, είναι το σπάσιμο των συνόρων του μικρού χωριού μου, είναι τα φτερά που με βοηθούν να πετάξω μακριά...». Μια διεισδυτική ματιά στην ελληνική επαρχίαστα τέλη της δεκαετίας του ’60. Πολυβραβευμένη ταινία σε παγκόσμιο επίπεδο, και πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του σκηνοθέτη, με απολαυστικές ερμηνείες.

Τρίτη 4 Αυγούστου 9 μμ

«Οι λουόμενοι» της Εύας Στεφανή

Το καλοκαίρι, η ζωή στις ελληνικές λουτροπόλεις κυλά αργά, με ρυθμούς που θυμίζουν παλιότερες εποχές. Οι ηλικιωμένοι επισκέπτες είναι οι πρωταγωνιστές αυτών των τόπων. Επηρεασμένοι από τη ράθυμη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, συμπεριφέρονται πολύ πιο ελεύθερα απ’ ό,τι στον συνηθισμένο κοινωνικό τους περίγυρο. Συχνά, αντί για ανθρώπους τρίτης ηλικίας κανείς νομίζει ότι βρίσκεται ανάμεσα σε νέους σε εφηβική κατασκήνωση. Η ταινία παρακολουθεί την ζωή μιας ομάδας λουόμενων σε διαφορετικές λουτροπόλεις της Ελλάδας στη διάρκεια ενός καλοκαιριού.

Τρίτη 11 Αυγούστου 9 μμ

«ROZMARINUS OFFICINALIS» του Ανδρέα Τσιαδήμα.

Η καταλυτική παρουσία ενός γέροντα βοηθά ένα ζευγάρι να δει πιο καθαρά. Να πάρει αποφάσεις. Να ορίσει τις προτεραιότητες του.

Όμορφες εικόνες σε μια γλυκιά ιστορία γυρισμένη στην περιοχή του Κολυμβαρίου

«Πιλάλα» του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Μια χιουμοριστική ιστορία που διαπραγματεύεται την μικρή περιπέτεια ενός πιτσιρικά σε ένα χωριό της Κρήτης.
Οδηγημένος από την πείσμα του να προλάβει να δει το αγαπημένο ίνδαλμα του στη τηλεόραση μετατρέπει την αγγαρεία του, να μεταφέρει γρήγορα το παστίτσιο από το σπίτι της γιαγιάς στο σπίτι τον γονιών του , σε ένα πραγματικό αγώνα ταχύτητας.

Είσοδος Ελεύθερη

Νυχτερινές παρατηρήσεις του ουρανού

Με την καθοδήγηση και τον εξοπλισμό του συλλόγου των Φίλων Αστρονομίας Κρήτης. Ελάτε να κάνουμε ουρανογραφία και να δούμε τη Σελήνη, το Δία και μερικά ακόμη σμήνη.

Είσοδος Ελεύθερη

Ένα σχολείο μια Ιστορία …

Αποσπερίδες σε παλιά σχολεία του νομού με προβολή της ταινίας «Ο Ψύλλος» του Δημήτρη Σπύρου και καταγραφή αναμνήσεων από δασκάλους και μαθητές προηγούμενων χρόνων.

Συνεργασία με το σύλλογο φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής

Είσοδος Ελεύθερη

Επίσης…

Συνεχίζουμε την καταγραφή και ψηφιοποίηση φωτογραφικού υλικού από την ενδοχώρα του νομού Χανίων.

Οργανώνουμε Ημερίδα – συνάντηση εργασίας με θέμα «το πολιτιστικό απόθεμα μιας περιοχής ως εργαλείο ανάπτυξης»

Προετοιμάζουμε την Μουσική παράσταση «Λαούτων Συνάντησης» .

Φωτογραφίες

Σταυρακάκης – Περυσινάκης , Μεταναστευτικό Θέατρο, Ελένη Κουβίδη,Λεωνίδας Μαριδάκης, Μίκης, Νίκος ΜπλαζάκηςΆι Γιάννης Ερημίτης 1, Άι Γιάννης Ερημίτης 2 , Μουσείο Αλιείας Κολυμβαρίου, Λογότυπο Χωριά Με Φώτα ΑνοιχτάΠέτρινο Θέατρο στο Μουσείο Αλιείας Κολυμβαρίου,Λογότυπο Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, Δείτε μας στο facebookΔείτε και τη διαδρομή στο χάρτηΟ Αι Γιάννης ο Ερημίτηςοι χορηγοί μας

Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά

Διοργάνωση : Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Υποστήριξη : Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους

ΑΛΜΑ Α.Ε.

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Από το Ινστιτούτο Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

Συνδιοργάνωση : ΟΑΔΥΚ πρόγραμμα LEADER

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία
The Flying Eyes (usa) & Golden Animals (usa) live σε Θεσ/νικη, Λάρισα, Αθήνα (12-14/09)