Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Παρουσίαση του ερευνητικού έργου της χορογράφου Ζωής Δημητρίου

24/10/2009

σε work in progress

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ώρα 8.30 και 9.30 μ.μ.

Στο Κέντρο Χορού Ντάνκαν

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό(10.00 μ.μ.)

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στα τηλ. 210 7621234, 7621164

ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@isadoraduncancenter.org

In the process of

Ένα ντουέτο βασισμένο στις δομές σύνθεσης του μουσικού Conlon Nancarrow.

Πόσο επηρεάζουν οι κινητικές παράμετροι στον κινηματογράφο την αντίληψη που δημιουργείται στον θεατή για το εκάστοτε φιλμικό είδος? Μέσα από τη διαδικασία της σύνθεσης η Ζωή Δημητρίου δοκιμάζει να συνδέσει το απολύτως λογικό με το παράλογο σε ένα συνεχές ελεύθερης ροής, βάζοντας το ανθρώπινο σώμα να αναμετρηθεί με τα αντικείμενα, τις λέξεις και τη γλώσσα, τον ήχο και το φως.

Η χορογράφος παίζει με το αρχετυπικό μοτίβο της δοκιμασίας, που κρύβεται πίσω από τους πιο γνωστούς μύθους και στήνει ένα παιγνίδι για δύο, δημιουργώντας σύντομα ιντερμέδια για μια ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ.

To έργο τιμήθηκε με το Βραβείο Bonnie Bird UK New Choreography 2009

Ζωή Δημητρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη Νέα Υόρκη με την Trisha Brown (υποτροφία Ιδρύματος Ωνάση). Το 2005 ολοκλήρωσε με διάκριση τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Laban (Λονδίνο). Στην Ελλάδα χόρεψε με πολλές σύγχρονες ομάδες χορού, όπως οι «Χορευτές» και «Λάθος Κίνηση», ενώ στη Νέα Υόρκη συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Kirsty Simpson και η Yvonne Rainer. Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τουςFelix Ruckert, Bedlam Dance Company και Siobhan Davies Dance Company.

Διδάσκει σύγχρονο χορό και χορογραφία στα Laban, The Place, Independence Dance, Central School of Speech and Drama και στο Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου ως μέρος του φεστιβάλ Something Big, στο θέατρο Μπόνι Μπερντ, στο The Place ως μέρος του Springloaded , στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας.

Το 2007 παρουσίασε τη δουλειά Limen για το Μπαλέτο της Λυρικής στην Ελλάδα υπό τη διεύθυνση της Lyn Seymour, καθώς και τη δουλειά You’re too short for that gesture για τη Νεανική Ομάδα Χορού Shift του The Place (Λονδίνο). Συμμετείχε στο Choreodrome 2007 (Λονδίνο) και παρουσίασε τη σόλο δουλειά της Δρόμοι στο The Place, ως μέρος της ενότητας Touch Wood . Το 2008 έλαβε το βραβείο του Ιδρύματος Ρόμπιν Χάουαρντ και το πρόσφατο έργο της, Goddesses in Exile, μαζί με το σόλο Δρόμοι, έκανε επίσημη πρεμιέρα ως μέρος της ενότητας Springloaded στο The Place (Λονδίνο) το Μάιο του 2008.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία
The Flying Eyes (usa) & Golden Animals (usa) live σε Θεσ/νικη, Λάρισα, Αθήνα (12-14/09)