Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Συναυλία του Improv club 2:13

με τους Κώστα Δρυγιανάκη και Νίκο Βελιώτη

27/4/2001

Σάββατο 28 Απριλίου 2001

ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΒΕΪΚΟΥ 33 ΚΟΥΚΑΚΙ ? τηλ. 9245644

Εναρξη 22:13 ? Είσοδος 2500δρχ.

Improv club 2:13 (ελεύθερος αυτοσχεδιασμός)

Ο Κωστής Δρυγιανάκης, ψυχή της ανεξάρτητης δισκογραφικής «Δίσκοι ΕΔΩ»και της ομάδας «Οπτική Μουσική», στα μαγνητόφωνα, και ο τσελίστας Νίκος Βελιώτης, θα φιλοξενηθούν από το improv club2:13 στην συναυλιά του Απριλίου (Σάββατο 28 Απρίλη) στο Μικρό Μουσικό Θέατρο.

2:13 Ιστορικό

Το 1992 ο κιθαρίστας John Bisset και ο σαξοφονίστας Lester Moses ξεκίνησαν το 2:13 club στο Λονδίνο οργανώνοντας συναυλίες ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και πειραματικής μουσικής σε μία γκαλερί τέχνης στο Stoke Newington. Ενα παλιό ρολόϊ στον τοίχο της αίθουσας ήταν σταματημένο στις 2:13 και αποτέλεσε αφορμή για την ονομασία ενός θεσμού που καθόρισε την αυτοσχεδιαστική σκηνή του Λονδίνου. Τον ίδιο χρόνο διοργανώθηκε το πρώτο φεστιβάλ 2:13 RELAY (ετήσιο φεστιβάλ έκτοτε), ένα είδος μουσικής σκυταλοδρομίας το οποίο συμβαίνει σε τρία διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα με την συμμετοχή 16 μουσικών.

Ενα δεύτερο 2:13 γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1996 από τον περκασιονίστα Burkhard Beins και τον κιθαρίστα Michael Renkel. Στο Βερολίνο, εκτός από τις τακτικές εμφανίσεις του 2:13 ensemble διοργανώνονται το φεστιβάλ BERLIN RELAY και 2:13 Festival συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα της Βερολινέζικης αυτοσχεδιαστικής σκηνής. Το 1996 ξεκίνησε και η Αγγλογερμανική δισκογραφική 2:13 MUSIC η οποία έχει μέχρι σήμερα 10 κυκλοφορίες.

Με τη φροντίδα του τσελίστα Νίκου Βελιώτη, προερχόμενου από τον Λονδρέζικο πυρήνα αυτοσχεδιαστών, έχει δημιουργηθεί τo νεοσύστατο Αθηναϊκό 2:13. Οι δραστηριότητές του θα περιλαμβάνουν μηνιαίες συναυλίες ενώ θα κλιμακώνονται σε ένα ετήσιο Φεστιβάλ. Το πρώτο Φεστιβάλ 2:13 Αθήνας πραγματοποιήθηκε στις 14, 15 & 16 Δεκεμβρίου 2000 στο Μικρό Μουσικό Θέατρο με προσκεκλημένα μέλη των 2:13 Λονδίνου και Βερολίνου. Στις συναυλίες του το club της Αθήνας έχει μέχρι τώρα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τους Σαβίνα Γιαννάτου, Coti K., J. Bisset, M. Wastell, R. Davies, Giuseppe Ielasi κ. α

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Bakis Sirros (of Parallel Worlds, Memory Geist) και Ingo Zobel (of DRON, Signalform, Self Oscillate, Datasette).
Oι New Zero God σε συναυλία στις 23/1
Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του Curtis Fuller Quintet στο Half Note ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ
Αϊτή-Σεισμός: αναφορές από τις ομάδες των ΓΧΣ και επείγουσα έκκληση
O Μπάμπης Στόκας «ταξιδεύει» στην Κρήτη
οι ORANGE GOBLIN στο ΑΝ club
Extra παράσταση για το αφιέρωμα στην EDITH PIAF. Sold out ήδη η 1 μέρα.
AFRIKAN SIMBA και PROFESSOR SKANK στη ΜΥΓΑ
CURTIS FULLER QUINTET στο Half Note
Oι BLACK OCEAN support στις εμφανίσεις των THERAPY