Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

"ΑΚΟΥΩ CINEMA", τραγούδια και μουσική από τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο στο Μέγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης

1/11/2010

"ΑΚΟΥΩ CINEMA"

Η Σόνια Θεοδωρίδου και το PlazaEnsemble ερμηνεύουν τραγούδια και μουσική από τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο σε αντικατάσταση της προγραμματισμένης εμφάνισης της Νένας Βενετσάνου με το Plaza Ensemble

Στο πρόγραμμα της 27ης Νοεμβρίου 2010, η λυρική τραγουδίστρια Σόνια Θεοδωρίδου με το Plaza Ensemble θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, ενώ θα προβληθούν σύντομα στιγμιότυπα από ταινίες μυθοπλασίας του πρωτοπόρου Γάλλου κινηματογραφιστή G. Melies (κιν. αρχείο Ν. Μπιλιλή) τα οποία θα συνοδευτούν με πιάνο ως αναπαράσταση του τρόπου προβολής του βωβού κινηματογράφου. Στην εκδήλωση συμμετέχει η Γιούλα Μιχαήλ.

Η σημαντική Ελληνίδα λυρική τραγουδίστρια Σόνια Θεοδωρίδου και το Plaza Ensemble, μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, από τα πρώτα του βήματα έως τις μέρες μας. Τραγούδια που ερμήνευσαν στα κινηματογραφικά καρέ οι Jacques Brel (NeMeQuittePas), Yves Montand (LesFeuillesMorts), Marlene Dietrich (Lola), Edith Piaf (Lafoule, Lavieenrose) κ.α. καθώς και συνθέσεις δημιουργών όπως οι N. Piovanni, E. Morricone, A. Piazzolla, W. Mertens, N. Rota κ.α. πρόκειται να ακουστούν σε μια μουσική παράσταση η οποία θα κάνει μουσικές (και όχι μόνο) αναφορές σε ταινίες όπως Lamome, Kika, CinemaParadiso, Amelie, LesPortesdelaNuit, Η ζωή είναι ωραία, Γαλάζιος Άγγελος, LaDolceVita, 8 1/2, Φαίδρα κ.α.

Τιμές εισιτηρίων 15€ (Δ’ ζώνη) – 15 € (Γ’ ζώνη) - 20 € (Β’ ζώνη) - 25 € (Α’ ζώνη) – 30 € (Διακεκριμένη ζώνη). Οι τιμές των μαθητικών – φοιτητικών κοστίζουν 15 €. Προπώληση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ στο Μέγαρο και την Πλατεία Αριστοτέλους,

Δελτίο Τύπου

Live
CHRIS ECKMAN
01/04/2004
TRAVIS, KEANE
29/03/2004
Soledad Brothers
14/03/2004
SPIRITUALIZED
26/03/2004
CHUMBAWAMBA
20/03/2004
DARKSIDE FESTIVAL
28/02/2004
BILLY COBHAM’S CULTURE MIX
12/3/2004
FENNESZ, COTI
17/03/2004
SIGMATROPIC, JAMES SCLAVUNOS
12/03/2004
THE PARKINSONS
10/03/2004