Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού

έως 5 Αυγούστου στην Ηπειρο

31/7/2001

Αρχισε στις 28 Ιουλίου η 3η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Για άλλη μια χρονιά σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου διοργανώνεται αυτή η σπουδαίας πολιτισμικής σημασίας συνάντηση.

Τα θέματα των τραγουδιών είναι αυτά που πάντα απασχολούν, δηλαδή η αγάπη και ο έρωτας, αλλά και τα ειδικά γεωμορφοπολιτιστικά, που είναι η απομόνωση και η ξενιτιά.

Οι συναυλίες γίνονται με μόνη ηχητική ενίσχυση, το ανάγλυφο και τον αντίλαλο της περιοχής. Στην ελληνοαλβανική λοιπόν μεθόριο μέχρι και τις 5 Αυγούστου θα γίνουν 12 τουλάχιστον συναυλίες από πολυφωνικά συγκροτήματα από την Ελλάδα, την Αλβανία, τα Σκόπια, την Γιουγκοσλαβία και την Ιταλία. Συνολικά 27 μουσικά σχήματα.

Οι συναυλίες γίνονται σε προαύλια εκκλησιών, σε φαράγγια, σε όχθες ποταμών και υγροτόπων, μέσα σε δάση, σε απόκρημνες πλαγιές, σε αρχαία θέατρα, σε αγροτικές εκτάσεις, γύρω από τις περιοχές Αετομηλίτσα, Πληκάτι, Κεφαλόβρυσο, Δολό, Δελβινάκι, Ανω Παρακάλαμος, Αγία Μαρίνα, Τσαμαντάς, Καλοχώρι, Γιτάνη, Μίχλα, Παλιά Σαγιάδα της Ηπείρου.

Αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ενώ και φέτος θα εκδοθεί και cd με αυτές τις εκδηλώσεις.

Αν ο δρόμος σας φέρει προς τα εκεί, ρωτείστε στα χωριά και καθήστε στην απέναντι πλαγιά να ζήσετε μια εκπληκτική μουσική, πολιτιστική και φυσιολατρική εμπειρία.

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
Roskilde ’08, για άλλη μια χρονιά το μεγάλο καλοκαιρινό Festival
Νέες πληροφορίες για τη συναυλία της Kylie στις 22 Μαϊου
ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την συναυλία του James Blunt
Επανακυκλοφορεί το 1o album της Amy Winehouse-Frank σε Super Deluxe Edition
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! IRON BUTTERFLY
Hugo Race & the True Spirit, νέος δίσκος
Το Σάββατο 3 Μαίου το Κεφάλαιο 24 στη σκηνή του “bios”
ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!, Πρεμιέρα στις 6 Μαΐου, στο Θέατρο Badminton!
ΙΟΚΑΣΤΗ, Ο γνωστός μύθος του Οιδίποδα μέσα από το βλέμμα της Ιοκάστης. Τελευταίες παραστάσεις
Μπάμπης Παπαδόπουλος, Socos & The Live Project Band, George Kontrafouris Baby Trio. Μαζί στο Κυτταρο στισ 15/5!!