Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού

έως 5 Αυγούστου στην Ηπειρο

31/7/2001

Αρχισε στις 28 Ιουλίου η 3η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Για άλλη μια χρονιά σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου διοργανώνεται αυτή η σπουδαίας πολιτισμικής σημασίας συνάντηση.

Τα θέματα των τραγουδιών είναι αυτά που πάντα απασχολούν, δηλαδή η αγάπη και ο έρωτας, αλλά και τα ειδικά γεωμορφοπολιτιστικά, που είναι η απομόνωση και η ξενιτιά.

Οι συναυλίες γίνονται με μόνη ηχητική ενίσχυση, το ανάγλυφο και τον αντίλαλο της περιοχής. Στην ελληνοαλβανική λοιπόν μεθόριο μέχρι και τις 5 Αυγούστου θα γίνουν 12 τουλάχιστον συναυλίες από πολυφωνικά συγκροτήματα από την Ελλάδα, την Αλβανία, τα Σκόπια, την Γιουγκοσλαβία και την Ιταλία. Συνολικά 27 μουσικά σχήματα.

Οι συναυλίες γίνονται σε προαύλια εκκλησιών, σε φαράγγια, σε όχθες ποταμών και υγροτόπων, μέσα σε δάση, σε απόκρημνες πλαγιές, σε αρχαία θέατρα, σε αγροτικές εκτάσεις, γύρω από τις περιοχές Αετομηλίτσα, Πληκάτι, Κεφαλόβρυσο, Δολό, Δελβινάκι, Ανω Παρακάλαμος, Αγία Μαρίνα, Τσαμαντάς, Καλοχώρι, Γιτάνη, Μίχλα, Παλιά Σαγιάδα της Ηπείρου.

Αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ενώ και φέτος θα εκδοθεί και cd με αυτές τις εκδηλώσεις.

Αν ο δρόμος σας φέρει προς τα εκεί, ρωτείστε στα χωριά και καθήστε στην απέναντι πλαγιά να ζήσετε μια εκπληκτική μουσική, πολιτιστική και φυσιολατρική εμπειρία.

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
Ο Απρίλιος στο ΡΟΔΟΝ FM, οι βασικές επιλογές!
DEE DEE BRIDGEWATER σε Αθήνα και Χαλκιδική
ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2007, Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου
Στη Πάτρα ταξιδεύει η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας με την έκθεση φωτογραφίας «Φωτογραφικές διατυπώσεις»
Boomstate "Waiting Out There", νέα κυκλοφορία της run devil run
ROBERT PLANT and the Strange Sensation
30/6/2007
επιστροφή των Smashing Pumpkins
Πάρτυ από το Κενό Δίκτυο στην Πολυτεχνειούπολη
pre-release party ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Νέο album από τους Tomahawk