Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ο.Μ.Μ.Θ., Σεμινάριο Πιάνου με τη Μαρία Αστεριάδου

7/3/2013

Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ο.Μ.Μ.Θ.

Ο ΟΜΜΘ, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, ανοίγει τις πόρτες του στους σπουδαστές πιάνου και τους δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σεμινάριο πιάνου με τη διεθνώς διακεκριμένη πιανίστρια και παιδαγωγό Μαρία Αστεριάδου.Το σεμινάριο αφορά σε ενεργούς συμμετέχοντες και σε ακροατές. Ειδικότερα, η ενεργή συμμετοχή στο σεμινάριο περιλαμβάνει δύο 45λεπτα ή ένα 90λεπτο μάθημα πιάνου με τη Μαρία Αστεριάδου, με έργα τόσο του κλασσικού ρεπερτορίου όσο και λιγότερο γνωστών ή/και εν ζωή συνθετών που θα επιλέξει ο συμμετέχων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα όπως: τεχνική και σκέψη ως μέσο στη μουσική δημιουργία σωστή ανάγνωση της παρτιτούρας, με επίτευξη προσωπικής ερμηνείας ασκήσεις για σίγουρη απομνημόνευση οι ιδιαιτερότητες του πεντάλ κριτική ακρόαση κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Με στόχο την εστίαση σε βαθύτερα νοήματα της μουσικοτεχνικής ανάλυσης, οι ενεργοί συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μέσης τάξης, ενώ κρίνεται απαραίτητη η πολύ καλή γνώση των μουσικών έργων που θα επιλέξουν να παίξουν, χωρίς παρτιτούρα. Στους ενεργούς συμμετέχοντες δίνεται επίσης η δυνατότητα ακρόασης όλων των μαθημάτων των υπολοίπων συμμετεχόντων. Επιπλέον, θα παρουσιάσουν τα έργα που έπαιξαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου σε τελική ανοιχτή συναυλία, την Πέμπτη 4 Απριλίου.

Γι’ αυτόν το λόγο, μέρος του σεμιναρίου θα αφιερωθεί και στον τρόπο προετοιμασίας πριν την παρουσίαση σε σκηνή. Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν προς συζήτηση οποιαδήποτε ερωτήματα έχουν όσον αφορά την εκμάθηση, εξέλιξη και εκτέλεση ενός έργου, στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 19:00.

Λόγω της εμπειρίας της Μαρίας Αστεριάδου στη διδασκαλία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, η συζήτηση θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι μουσικές σπουδές στις ΗΠΑ καθώς και η προετοιμασία που απαιτείται. Κρίνοντας σημαντική ακόμη και την ακρόαση του σεμιναρίου, δίνεται η δυνατότητα απλής συμμετοχής. Περιλαμβάνει ακρόαση και των οκτώ (8) ωρών σεμιναρίων (χωρίς ενεργή συμμετοχή), συμμετοχή στη συζήτηση και παρακολούθηση της τελικής συναυλίας.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
CURTIS FULLER QUINTET στο Half Note
Oι BLACK OCEAN support στις εμφανίσεις των THERAPY
Οι The FRANK AND WALTERS live στην Αθήνα
ΟΙ THERAPY? ΣΕ ΑΘΗΝΑ (ΚΥΤΤΑΡΟ 21/1) ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (BLOCK33, 22/1
Οι SAVAGE REPUBLIC στη Θεσσαλονίκη, στις 17 Ιανουαρίου
Πρόγραμμα Live στην aRTe LiBRe GalleRia, στο Βόλο
να και τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ FM για τον τελευταίο μήνα της προηγούμενης (πια) δεκαετίας
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ EDITH PIAF, στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ B-MOVIES ΣΤΟ CLUB TOY ΜΥΛΟY
8 και 9 Ιανουαρίου 2010 στο κινητήρας studio, Το 2010 υποδέχονται τη νέα χρονιά προσκαλώντας την Snježana Premuš