Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ο.Μ.Μ.Θ., Σεμινάριο Πιάνου με τη Μαρία Αστεριάδου

7/3/2013

Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ο.Μ.Μ.Θ.

Ο ΟΜΜΘ, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, ανοίγει τις πόρτες του στους σπουδαστές πιάνου και τους δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σεμινάριο πιάνου με τη διεθνώς διακεκριμένη πιανίστρια και παιδαγωγό Μαρία Αστεριάδου.Το σεμινάριο αφορά σε ενεργούς συμμετέχοντες και σε ακροατές. Ειδικότερα, η ενεργή συμμετοχή στο σεμινάριο περιλαμβάνει δύο 45λεπτα ή ένα 90λεπτο μάθημα πιάνου με τη Μαρία Αστεριάδου, με έργα τόσο του κλασσικού ρεπερτορίου όσο και λιγότερο γνωστών ή/και εν ζωή συνθετών που θα επιλέξει ο συμμετέχων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα όπως: τεχνική και σκέψη ως μέσο στη μουσική δημιουργία σωστή ανάγνωση της παρτιτούρας, με επίτευξη προσωπικής ερμηνείας ασκήσεις για σίγουρη απομνημόνευση οι ιδιαιτερότητες του πεντάλ κριτική ακρόαση κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Με στόχο την εστίαση σε βαθύτερα νοήματα της μουσικοτεχνικής ανάλυσης, οι ενεργοί συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μέσης τάξης, ενώ κρίνεται απαραίτητη η πολύ καλή γνώση των μουσικών έργων που θα επιλέξουν να παίξουν, χωρίς παρτιτούρα. Στους ενεργούς συμμετέχοντες δίνεται επίσης η δυνατότητα ακρόασης όλων των μαθημάτων των υπολοίπων συμμετεχόντων. Επιπλέον, θα παρουσιάσουν τα έργα που έπαιξαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου σε τελική ανοιχτή συναυλία, την Πέμπτη 4 Απριλίου.

Γι’ αυτόν το λόγο, μέρος του σεμιναρίου θα αφιερωθεί και στον τρόπο προετοιμασίας πριν την παρουσίαση σε σκηνή. Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν προς συζήτηση οποιαδήποτε ερωτήματα έχουν όσον αφορά την εκμάθηση, εξέλιξη και εκτέλεση ενός έργου, στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 19:00.

Λόγω της εμπειρίας της Μαρίας Αστεριάδου στη διδασκαλία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, η συζήτηση θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι μουσικές σπουδές στις ΗΠΑ καθώς και η προετοιμασία που απαιτείται. Κρίνοντας σημαντική ακόμη και την ακρόαση του σεμιναρίου, δίνεται η δυνατότητα απλής συμμετοχής. Περιλαμβάνει ακρόαση και των οκτώ (8) ωρών σεμιναρίων (χωρίς ενεργή συμμετοχή), συμμετοχή στη συζήτηση και παρακολούθηση της τελικής συναυλίας.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
MTV DAY 2009 ΜΕ ΤΟΥΣ TOKIO HOTEL στην Αθήνα
ASIAN DUB FOUNDATION, την Παρασκευή 11/9 στη Θεσσαλονίκη
Οι Γερμανοί MAD SIΝ, psychobilly το Σάββατο 12/9 στη Θεσσαλονίκη
H TARJA στις 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα
πρόγραμμα συναυλιών των καλλιτεχνών της Puzzlemusik και νέες κυκλοφορίες
Pearl Jam με νέο Album, το Backspacer
Το Hip-Hop στο πλευρό των προσφύγων
Το Σάββατο 5/9 στο Rodeo Club, πριν την δεύτερη εμφάνιση των Nektar, dj set αφιερωμένο στην ψυχεδελική μουσική
4η Kid & Fun στην ΔΕΘ για τα μυστικά της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής!
Οι THE VEILS σε δωρεάν συναυλία στην ΚΑΒΑΛΑ!!!!