Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Carl Theodor Dreyer: Εικόνα Και Πνεύμα, Ρετροσπεκτίβα

Αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη

14/9/2001

Αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη Carl Theodor Dreyer θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από σήμερα Παρασκευή 14 και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον, αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σύνολο του έργου του σκηνοθέτη με αναπαλαιωμένες κόπιες και να αναρωτηθούμε πώς γίνεται κάποιες ταινίες εποχής να προκαλούν ακόμα και σήμερα λόγω της μοναδικότητας και της τόλμης τους... Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ταινίες του δε χρησιμοποιείται καθόλου μακιγιάζ! Αυτή είναι βασική αρχή του Ντράγιερ.

Το Πάθος της Ζαν Ντ Άρκ (1927), Οι Μέρες Οργής (1943) , Ο Λόγος (1955) και Γερτρούδη (1965) είναι τρία αναμφισβήτητα αριστουργήματα του δημιουργού που αξίζει να δει κανείς.

Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στον κινηματογράφο Απόλλων Renault Filmcenter 2000 από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Λόλα Ζαχαροπούλου

Εξωτερικός Συνεργάτης

Δελτία Τύπου
Οι Atari Teenage Riot στις 30 Μαρτίου στην Αθήνα!!!
Οι Burgundy Grapes το opening act της Αθηναϊκής συναυλίας των WALKABOUTS
Η αγαπημένη του ελληνικού κοινού, Tarja, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη»
Οι MOGWAI LIVE σε Θεσ/νίκη και Αθήνα
οι Samsara Blues Experiment σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
Οι Fall στο Gagarin 205
Οι RED HOT CHILI PEPPERS στην Ελλάδα!!!
1st ανακοίνωση για το ROCKWAVE FESTIVAL 2012 με BLACK SABBATH, MACHINE HEAD, PARADISE LOST, etc
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Νοέμβριο 2011
HOOVERPHONIC, live in Thessaloniki-Principal