Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Carl Theodor Dreyer: Εικόνα Και Πνεύμα, Ρετροσπεκτίβα

Αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη

14/9/2001

Αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη Carl Theodor Dreyer θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από σήμερα Παρασκευή 14 και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον, αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σύνολο του έργου του σκηνοθέτη με αναπαλαιωμένες κόπιες και να αναρωτηθούμε πώς γίνεται κάποιες ταινίες εποχής να προκαλούν ακόμα και σήμερα λόγω της μοναδικότητας και της τόλμης τους... Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ταινίες του δε χρησιμοποιείται καθόλου μακιγιάζ! Αυτή είναι βασική αρχή του Ντράγιερ.

Το Πάθος της Ζαν Ντ Άρκ (1927), Οι Μέρες Οργής (1943) , Ο Λόγος (1955) και Γερτρούδη (1965) είναι τρία αναμφισβήτητα αριστουργήματα του δημιουργού που αξίζει να δει κανείς.

Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στον κινηματογράφο Απόλλων Renault Filmcenter 2000 από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Λόλα Ζαχαροπούλου

Εξωτερικός Συνεργάτης

Δελτία Τύπου
O Scott McCloud (Girls vs. Boys, Paramount Styles) – Live at Closer
ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στη Θεσ/νίκη, LIVE + Έκθεση Ζωγραφικής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/12/11, THE LAST DRIVE (Special Guests: The Dark Rags + Penny Dreadful) @ Fuzz Live Music Club
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΤΩΝ SKELTERS ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
The Gladiators, 11 & 12 Δεκεμβρίου Σταυρός του Νότου & Μύλος Club
XAXAKES Live στις 10 Δεκεμβρίου - Gagarin 205
ο THE BOY την Παρασκευή 25/11 στις Σέρρες
οι ULVER στην Αθήνα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Fuzz Club !
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Οκτώβριο 2011
Port-Royal & Absent Without Leave ξανά μαζί επί σκηνής!