Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Carl Theodor Dreyer: Εικόνα Και Πνεύμα, Ρετροσπεκτίβα

Αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη

14/9/2001

Αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη Carl Theodor Dreyer θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από σήμερα Παρασκευή 14 και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον, αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σύνολο του έργου του σκηνοθέτη με αναπαλαιωμένες κόπιες και να αναρωτηθούμε πώς γίνεται κάποιες ταινίες εποχής να προκαλούν ακόμα και σήμερα λόγω της μοναδικότητας και της τόλμης τους... Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ταινίες του δε χρησιμοποιείται καθόλου μακιγιάζ! Αυτή είναι βασική αρχή του Ντράγιερ.

Το Πάθος της Ζαν Ντ Άρκ (1927), Οι Μέρες Οργής (1943) , Ο Λόγος (1955) και Γερτρούδη (1965) είναι τρία αναμφισβήτητα αριστουργήματα του δημιουργού που αξίζει να δει κανείς.

Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στον κινηματογράφο Απόλλων Renault Filmcenter 2000 από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Λόλα Ζαχαροπούλου

Εξωτερικός Συνεργάτης

Δελτία Τύπου
THE WALKABOUTS με καινούριο δίσκο, Travels In The Dustland
Οι The Horn the Hunt για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011
Ανακοίνωση σχετικά με τις ακυρώσεις των συναυλιών AURA NOIR και ESKMO
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
Προσφορά "Δωρεάν" Μαθημάτων Κλασικής Κιθάρας
ο Noel Gallagher (ο πρώην κιθαρίστας – συνθέτης των Oasis), πειραματίζεται με νέους ήχους στο High Flying Birds
THE EX live, LAST DETAILS
Νέα ημερομηνία εμφάνισης των Missionστην Αθήνα
Αλλαγή ημερομηνιών συναυλιών Mogwai λόγω απεργειακών κινητοποιήσεων
ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ GEHENNA 1Η ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ