Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Carl Theodor Dreyer: Εικόνα Και Πνεύμα, Ρετροσπεκτίβα

Αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη

14/9/2001

Αφιέρωμα στον μεγάλο Δανό σκηνοθέτη Carl Theodor Dreyer θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από σήμερα Παρασκευή 14 και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον, αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σύνολο του έργου του σκηνοθέτη με αναπαλαιωμένες κόπιες και να αναρωτηθούμε πώς γίνεται κάποιες ταινίες εποχής να προκαλούν ακόμα και σήμερα λόγω της μοναδικότητας και της τόλμης τους... Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ταινίες του δε χρησιμοποιείται καθόλου μακιγιάζ! Αυτή είναι βασική αρχή του Ντράγιερ.

Το Πάθος της Ζαν Ντ Άρκ (1927), Οι Μέρες Οργής (1943) , Ο Λόγος (1955) και Γερτρούδη (1965) είναι τρία αναμφισβήτητα αριστουργήματα του δημιουργού που αξίζει να δει κανείς.

Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στον κινηματογράφο Απόλλων Renault Filmcenter 2000 από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Λόλα Ζαχαροπούλου

Εξωτερικός Συνεργάτης

Δελτία Τύπου
Umberto Live σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Λάρισα
Goldierocks DJ set στη Θεσσαλονίκη
Κ.ΒΗΤΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 - GAGARIN 205 - ΑΘΗΝΑ
Το νέο άλμπουμ του τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλου
Ο Γιάννης Αγγελάκας LIVE σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Jane Doe The Enormous Head of King Splendid - Κυκλοφορεί από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου
No Man’s Land + Purple Overdose: live παρουσίαση νέων album στο Floral Παρασκευή 22/2
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Ιανούάριο του 2013
Οι Fantastioi Hxoi το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα δώσουν ενα μοναδικό live στα γραφεία του Roodon Fm στις Σέρρες
Η Χρυσαλλίδα, στα πλαίσια του φεστιβάλ παρουσιάζει μία συναυλία με τον Ιταλό Alio Die.