Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Συμπόσιο για τη Θεωρία της Μουσικής της Μεσογείου

πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μασσαλία

22/12/2002

Tο 1ο Συμπόσιο για τη Θεωρία της Μουσικής της Μεσογείου, που αποτελεί δράση του έργου MediMuses, έργο το οποίο υλοποιεί το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος Euromed Heritage II της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε τις ημέρες αυτές (20, 21, & 22 Δεκεμβρίου) στη Μασσαλία, σε συνεργασία με τον τοπικό εταίρο, το "ECUME" (Echanges Culturels en Mediterranee).

Το Συμπόσιο έρχεται να κλιμακώσει το έργο των δύο συνεδριάσεων των Ομάδων Εργασίας για τη Θεωρία της Μουσικής που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2002 στην Θεσσαλονίκη και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στην Κωνσταντινούπολη.

Γενικός στόχος της δράσης για τη Θεωρία της Μουσικής είναι η ανάδειξη ενός κοινού θεωρητικού υπόβαθρου για τη Μουσική της Μεσογείου, που θα επικεντρώνεται στο φαινόμενο της Τροπικότητας, της Θεωρίας των Διαστημάτων και της Ρυθμολογίας.

Αντικείμενο του 1ου Συμποσίου για τη Θεωρία της Μουσικής ήταν η μουσική πράξη. Αυτός είναι ο λόγος που μεταξύ των συμμετεχόντων διακεκριμένων ερευνητών μουσικολόγων και εθνομουσικολόγων από τη Μεσόγειο, Dr. Toufic Kerbage ? Λίβανος, Dr. Mahmoud Guettat ? Τυνησία, Prof. Ruhi Ayangil και Dr. Vahid Anadolu ? Τουρκία, Δρ. Θωμάς Αποστολόπουλος και Μάρκος Σκούλιος ? Ελλάδα, Omar Mettioui ? Μαρόκο, Sakher Hattar ? Ιορδανία,

ενώ συναντούμε και κάποιους σημαντικούς μουσικούς όπως τους Κυριάκο Πετρά και τον Ιορδάνη Κουτσιμανή από την Ελλάδα, τους Ahmed Sahin και Ozer Ozel από την Τουρκία, τον Elia Khoury από την Ιορδανία, τον Slah Manaa από την Τυνησία και τον Hussein Omoumi από το Ιράν.

Atraktos.Net

Δελτία Τύπου
Η Baby Dee με τους Night On Earth στο Μουσικό Σπίτι Δίαυλος
H LYDIA LUNCH στην Αθήνα, στις 27 Νοεμβρίου
Λεπτομέρειες για τη συναυλία των Dub Pistols στην Αθήνα στις 28/11
Οι MOGWAI σε Αθήνα και Θεσ/νίκη το Φεβρουάριο.
Μεγάλη ανάγκη για αίμα. Αν μπορείτε φανείτε χρήσιμοι!
Οι Βρετανοί iLiKETRAiNS 23/11 στο Gagarin
Το DeFacto γιορτάζει τα 25 χρόνια του με τους Your Hand In Mine
Το Atraktos... έφθασε τα 8 χρόνια...web-ικής ζωής. Party στη Θεσ/νίκη το Σάββατο 1 Νοεμβρίου
ΦΙΛΜΟΦΑΓΟΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, στο Κιλκίς
Συναυλία στις Σέρρες (δωρεάν) των Barbara’s straight son, Lary Gus, Modrec. Σάββατο 25 Οκτωβρίου