Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Συμπόσιο για τη Θεωρία της Μουσικής της Μεσογείου

πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μασσαλία

22/12/2002

Tο 1ο Συμπόσιο για τη Θεωρία της Μουσικής της Μεσογείου, που αποτελεί δράση του έργου MediMuses, έργο το οποίο υλοποιεί το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος Euromed Heritage II της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε τις ημέρες αυτές (20, 21, & 22 Δεκεμβρίου) στη Μασσαλία, σε συνεργασία με τον τοπικό εταίρο, το "ECUME" (Echanges Culturels en Mediterranee).

Το Συμπόσιο έρχεται να κλιμακώσει το έργο των δύο συνεδριάσεων των Ομάδων Εργασίας για τη Θεωρία της Μουσικής που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2002 στην Θεσσαλονίκη και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στην Κωνσταντινούπολη.

Γενικός στόχος της δράσης για τη Θεωρία της Μουσικής είναι η ανάδειξη ενός κοινού θεωρητικού υπόβαθρου για τη Μουσική της Μεσογείου, που θα επικεντρώνεται στο φαινόμενο της Τροπικότητας, της Θεωρίας των Διαστημάτων και της Ρυθμολογίας.

Αντικείμενο του 1ου Συμποσίου για τη Θεωρία της Μουσικής ήταν η μουσική πράξη. Αυτός είναι ο λόγος που μεταξύ των συμμετεχόντων διακεκριμένων ερευνητών μουσικολόγων και εθνομουσικολόγων από τη Μεσόγειο, Dr. Toufic Kerbage ? Λίβανος, Dr. Mahmoud Guettat ? Τυνησία, Prof. Ruhi Ayangil και Dr. Vahid Anadolu ? Τουρκία, Δρ. Θωμάς Αποστολόπουλος και Μάρκος Σκούλιος ? Ελλάδα, Omar Mettioui ? Μαρόκο, Sakher Hattar ? Ιορδανία,

ενώ συναντούμε και κάποιους σημαντικούς μουσικούς όπως τους Κυριάκο Πετρά και τον Ιορδάνη Κουτσιμανή από την Ελλάδα, τους Ahmed Sahin και Ozer Ozel από την Τουρκία, τον Elia Khoury από την Ιορδανία, τον Slah Manaa από την Τυνησία και τον Hussein Omoumi από το Ιράν.

Atraktos.Net

Δελτία Τύπου
Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει για 1η φορά στην Αθήνα το νέο του δίσκο
Οι CALLAS παρουσιάζουν το τρίτο τους Album, με τίτλο “Objekt”.
Οι ACCEPT 13/2 στο Gagarin
Οι GOD IS AN ASTRONAUT για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
O TRICKY σε Θεσ/νίκη, Αθήνα και Πάτρα
Η εταιρεία HMV ετοιμάζεται να κλείσει περίπου 60 δισκάδικα της στη Μεγάλη Βρετανία!
STEVE WYNN LIVE IN GREECE
Το 4ο Sunshine Reggae Concert κάνει ποδαρικό στο Gagarin 205
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ στον Πολυχώρο Τέχνης στο Βόλο
Η Anneke Van Giersbergen (ex. The Gathering) & Danny Cavanagh (Anathema) σε συναυλίες στην Ελλάδα