Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Σήμερα το βράδυ οι Mode Plagal

στη Θεσσαλονίκη

7/12/2001

Mοde Plagal

Οι Mode Plagal ανήκουν στην κατηγορία των συγκροτημάτων που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα. Ένα ιδίωμα με αναφορές στην παραδοσιακή μουσική και στίχο, σε βυζαντινούς ήχους, σε funk ρυθμούς και σε πάμπολλα ακόμη μουσικά στοιχεία που δεν ανήκουν σε είδος ή που δεν τα χρησιμοποίησαν αυτούσια αλλά μόνο σαν επιρροές.

Το αποτέλεσμα, ένα μοναδικό κοκτέιλ από σκοπούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, με funky grooves, τζαζ και αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια, που μόνο μουσικοί με την πείρα, τις γνώσεις και την ευαισθησία των Mode Plagal πετυχαίνουν, χωρίς να πέσουν στην παγίδα αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε έθνικ, αλλά αντίθετα δείχνουν πως η παράδοση μπορεί να εξελίσσεται αφομοιώνοντας και τις πιο απίθανες επιρροές.

Οι Mode Plagal παίζουν, συνθέτουν, ανασυνθέτουν ενιαία, αρμονικά, φυσικά, γλυκά. Ενώνουν τους ήχους των οργάνων, δίνοντας ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. ’ξιο μουσικών με αναγνωρισμένη δεξιοτεχνία που τη μετουσιώνουν σε αναγνωρίσιμη μουσική.

Το "πλάγιος τρόπος"» είναι το όνομά τους αλλά και ο "τρόπος" τους.

Οι Mode Plagal έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με πολλούς καλλιτέχνες,

με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το συγκρότημα Βόσπορος (συναυλίες στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη), την Γιώτα Βέη και τον Βασίλη Σκουλά. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές, κλαμπ και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς επίσης, έχουν πάρει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο δίσκος τους "ΜΟDE PLAGAL III" (Lyra)

με την συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, της Σαβίνας Γιαννάτου, της Γιώτας Βέη και της Θεοδοσίας Τσάτσου που τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια.

Στον Μύλο θα είναι οι:

Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνο)

Κλέων Αντωνίου (κιθάρα)

Τάκης Κανέλλος (ντραμς)

Αντώνης Μαράτος (μπάσο)

Florian Mikuta

Εισιτήριο συναυλίας 3.000 δρχ.

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
The Walkabouts LIVE στην Ελλάδα
Αναβάλλεται η συναυλία των Mission λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων
Transformations Live το έργο του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, “μετασχηματισμένο” υπό το πρίσμα του Κ. Βήτα
2L8 και νέα κυκλοφορία
LACUNA COIL στις 3 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205,Opening Act Elysion
Mini περιοδεία του Sivert Hoyem στην Ελλάδα
The Walkabouts
27/1/2012
Οι Mogwai ΜΕΙΩΝΟΥΝ την τιμή των εισιτηρίων τους στην Ελλάδα
Οι μελωδικοί hardcore metallers Since Yesterday, από τη γειτονική Τουρκία, έρχονται στην Ελλάδα
Fallen Empires, το νέο άλμπουμ των SNOW PATROL κυκλοφορεί στις 14/11