Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

O Foetus στην Αθήνα

στις 27 Μαρτίου

5/3/2002

FOETUS live

A SOUND TERRORIST

Σε μια εποχή όπου όροι όπως ανεξάρτητο και εναλλακτικό, έχουν χάσει την πραγματική τους σημασία και αποτελούν πλέον επικερδή slogan των μεγάλων εταιριών, έρχεται ένας καλλιτέχνης τόσο ιδιαίτερος όσο ο J.G. Thirlwell, για να δώσει επιτέλους κάποιο νόημα στην λέξη ?underground?.

O J.G. Thirwell, ή αλλιώς Foetus, αποτελεί έναν από του πιο ανεξάρτητους στοχαστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και τέλη 70s μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και εντάχθηκε στη no wave/noise scene, προάγγελο του σημερινού industrial. Αρχές 80s, τον βρίσκουμε στη Νέα Υόρκη, όπου απομονωμένος στο studio του, δουλεύει ασταμάτητα. Ο Thirwell, γνωστός και ως ο τρομοκράτης του ήχου, αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι και εμπνευστή της ανερχόμενης τότε Νεοϋορκέζικης ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Εξάλλου, η ίδια η παρουσία του, η anti-star περσόνα που προωθεί προς τα έξω, καθώς και όλα αυτά που πρεσβεύει τον έχουν μετατρέψει σε έναν cult θρύλο, στα μάτια κοινού και κριτικών.

Ο Thirlwell έχει κυκλοφορήσει πάνω 32 ηχογραφήσεις μέσα σε 14 χρόνια και με 19 διαφορετικά ονόματα. ’λλοτε ως Wiseblood με τον Roli Mosiman, Clint Ruin παρέα με την Lydia Lunch, Garage Monsters σε συνεργασία με τον The Pizz. Παρόλη την μυριάδα όλων αυτών των ονομάτων, τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα group, ήταν solo projects του Thirlwell και αποτελούν αποτέλεσμα της σκοτεινής συνήθειας του να υιοθετεί πολλαπλές προσωπικότητες.

Παρόλο, που ο κύριος Thirlwell έρχεται από το παρελθόν, η επίδραση του είναι τεράστια, ακόμη και στις νεότερες γενιές.

Ενόψει του Bios 02, θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε live, ως Foetus, την πιο δημοφιλή από όλες τις προσωπικότητες του, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στο Mad Club(Ερμού 110 & Αυλητών, Ψυρρή).

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
οι LAIBACH στις 5 Δεκεμβριου στη Θεσσαλονίκη
H ώρα έναρξης για τη συναυλία Brett Anderson
17η Διεθνής Έκθεση Τηλεκάρτας και Νομισμάτων “Card Collect & Coin Expo 2008”
O Marky Ramone για μία βραδιά, στις 6 Δεκεμβρίου στο Gagarin205
O Brett Anderson των Suede στις 20/11 στο Polis
Οι ημερομηνίες των 2 προγραμματισμένων συναυλιών των Mogwai αντιστρέφονται!
οι WEDDING PRESENT σε Αθήνα και Θεσ/νίκη τον Δεκέμβριο
SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ALTERGROUND ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-DOUBLE BILL: DALEK + FULTON LIGHTS ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΑΝ CLUB
Οι επόμενες συναυλίες στο Principal της Θεσ/νίκης
δύο σπουδαίες εκπρόσωποι της μοντέρνας ψυχεδελικής σκηνής από την Νέα Υόρκη, οι Zaimph και Stellar Om Source στην Αθήνα