Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

O Foetus στην Αθήνα

στις 27 Μαρτίου

5/3/2002

FOETUS live

A SOUND TERRORIST

Σε μια εποχή όπου όροι όπως ανεξάρτητο και εναλλακτικό, έχουν χάσει την πραγματική τους σημασία και αποτελούν πλέον επικερδή slogan των μεγάλων εταιριών, έρχεται ένας καλλιτέχνης τόσο ιδιαίτερος όσο ο J.G. Thirlwell, για να δώσει επιτέλους κάποιο νόημα στην λέξη ?underground?.

O J.G. Thirwell, ή αλλιώς Foetus, αποτελεί έναν από του πιο ανεξάρτητους στοχαστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και τέλη 70s μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και εντάχθηκε στη no wave/noise scene, προάγγελο του σημερινού industrial. Αρχές 80s, τον βρίσκουμε στη Νέα Υόρκη, όπου απομονωμένος στο studio του, δουλεύει ασταμάτητα. Ο Thirwell, γνωστός και ως ο τρομοκράτης του ήχου, αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι και εμπνευστή της ανερχόμενης τότε Νεοϋορκέζικης ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Εξάλλου, η ίδια η παρουσία του, η anti-star περσόνα που προωθεί προς τα έξω, καθώς και όλα αυτά που πρεσβεύει τον έχουν μετατρέψει σε έναν cult θρύλο, στα μάτια κοινού και κριτικών.

Ο Thirlwell έχει κυκλοφορήσει πάνω 32 ηχογραφήσεις μέσα σε 14 χρόνια και με 19 διαφορετικά ονόματα. ’λλοτε ως Wiseblood με τον Roli Mosiman, Clint Ruin παρέα με την Lydia Lunch, Garage Monsters σε συνεργασία με τον The Pizz. Παρόλη την μυριάδα όλων αυτών των ονομάτων, τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα group, ήταν solo projects του Thirlwell και αποτελούν αποτέλεσμα της σκοτεινής συνήθειας του να υιοθετεί πολλαπλές προσωπικότητες.

Παρόλο, που ο κύριος Thirlwell έρχεται από το παρελθόν, η επίδραση του είναι τεράστια, ακόμη και στις νεότερες γενιές.

Ενόψει του Bios 02, θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε live, ως Foetus, την πιο δημοφιλή από όλες τις προσωπικότητες του, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στο Mad Club(Ερμού 110 & Αυλητών, Ψυρρή).

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Ιούνιο 2011
O The Boy με νέο cd με τίτλο «Ηλιοθεραπεία» και το 1ο του μυθιστόρημα με τίτλο «Μαύρο Αίμα».
Ο Dallas Green, των Alexis On Fire κυκλοφορεί το 3o του άλμπουμ
THE ARK FESTIVAL 2011 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Οι Virgin Steele το Νοέμβριο στην Αθήνα
11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ - "Less IS mOre" - από 23 Ιουλίου
Το τελικό line up του Rockwave Festival 2011
Hana // Syndromes // Άγγελος κυρίου - ΔΩΡΕΑΝ συναυλία στην Ξάνθη το Σάββατο 18/6
Είσοδος ελεύθερη! Συναυλίες Pablo Held Trio και BABY GURU στη Θεσ/νίκη
11 χρόνια Γιορτές της Γης, 14-17 Ιουλίου, το βαλκανικό soundtrack του καλοκαιριού