Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Οι Sigur Ros στη Θεσ/νίκη

Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και την Αρχαιολογική Υπηρεσία!!!!

1/4/2002

To πολυαγαπημένο ισλανδικό συγκρότημα των Sigur Ros, που έχει ενθουσιάσει όλον τον κόσμο με τις δουλειές του έρχεται στην Ελλάδα κάτω από τις πιο περίεργες συνθήκες (τουλάχιστον για τα ελληνοχριστιανικά στάνταρτς).

Συγκεκριμένα θα δώσει μια συναυλία στη Ροτόντα, το βυζαντινό μνημείο της Θες/νίκης, γνωστό και ως εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, που αποτέλεσε και την πρώτη εκκλησία της Θεσ/νίκης κατά τον 7ο μ.Χ. αιώνα.

Η συναυλία θα γίνει την Κυριακή των Βαϊων 28 Απριλίου, και θα ξεκινήσει στις 11.00 το βράδυ, σχεδόν μια ώρα μετά το πέρας της πρώτης ακολουθίας του Νυμφίου. Η εκδήλωση έχει κανονιστεί από το ίδιο το συγκρότημα από την Ισλανδία, μετά από επικοινωνία τόσο με τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όσο και με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που παίζουν σε εκκλησία. Διαβάστε και την κριτική μας για τη συναυλία των Sigur Ros σε εκκλησία στη Γερμανία, στο Dreikoenigskirche όπως σας είχαμε παρουσιάσει πριν από μήνες (δες στο http://www.atraktos.gr/intro_live.taf?function=detail&aa=76)

Ομολογουμένως η είδηση προξενεί εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς τα πρωτοφανή επεισόδια πριν από λίγα χρόνια στην προσπάθεια συναυλίας πιάνου του τζαζίστα Σάκη Παπαδημητρίου, με τη συνεργασία της Κίνησης Πολιτών. Τότε εξαγριωμένοι πιστοί θεώρησαν ως προσβολή τη συναυλία και μάλιστα αν θυμάμαι καλά είχαν σπάσει και το πιάνο. Θυμίζουμε επίσης ότι η Ροτόντα είχε χρησιμοποιηθεί και πριν από πολλά χρόνια (το 87 νομίζω) και κατά την 1η Biennale νέων καλλιτεχνών που είχε πραγματοποιηθεί με τεράστια επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα οι Sigur Ros επικοινώνησαν με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία έδωσε το πράσινο φως μετά από τη χθεσινή σύσκεψη όπου συμμετείχαν εκτός από εκπροσώπους της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπολεως.

Ισως μια πολύ καλή ευκαιρία για να εισέλθουμε στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
Jane Doe The Enormous Head of King Splendid - Κυκλοφορεί από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου
No Man’s Land + Purple Overdose: live παρουσίαση νέων album στο Floral Παρασκευή 22/2
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Ιανούάριο του 2013
Οι Fantastioi Hxoi το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα δώσουν ενα μοναδικό live στα γραφεία του Roodon Fm στις Σέρρες
Η Χρυσαλλίδα, στα πλαίσια του φεστιβάλ παρουσιάζει μία συναυλία με τον Ιταλό Alio Die.
K.BHTA Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Block 33 στην Θεσσαλονίκη
PAUL ROLAND + special guests σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
Δυνατό comeback μετά από 15 χρόνια για τη θρυλική μπάντα του Seattle, τους Soundgarden με το King Animal
ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ - 6 ΧΡΟΝΙΑ υποθαλάσσιων μουσικών περιηγήσεων
CRAIG WALKER - LIKE A STAR, 1 EP - 5 τραγούδια