Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Παρατείνεται η έκθεση φωτογραφίας για το Αφγανιστάν

μέχρι 14 Απριλίου στο Μύλο

11/4/2002

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Πέμπτη 11 - Κυριακή 14 Απριλίου 2002

Παράταση δόθηκε στην έκθεση φωτογραφίας & προβολής video του Δημήτρη Μανιάτη με τίτλο " Με τα Μάτια της Ψυχής ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 2002, μία διοργάνωση ΜΥΛΟΥ και ΚΕ.Σ.Σ.Α. ΔΗΜΗΤΡΑ , με την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Σπύρου Βούγια, και σε συνεργασία με την Υ.Δ.Α.Σ. του Υπουργείου Εξωτερικών

Την έκθεση εγκαινίασε η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Dr. Sima Samar.

Yπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.

και του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης

Η έκθεση "Με τα μάτια της Ψυχής" , μέσα από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο Αφγανιστάν και τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στο Πακιστάν, στην περιοχή που τα Ηνωμένα Έθνη ονομάζουν "Νο man´ s land" , δίνει την ευκαιρία τους επισκέπτες να βιώσουν το δράμα των Αφγανών προσφύγων, αλλά και των Αφγανών, που έχουν παραμείνει στη χώρα τους.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ελληνικού κοινού για την εξαθλίωση και την εγκατάλειψη, που βιώνει εδώ και πολλά χρόνια ένας ολόκληρος λαός και οι συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Δημήτρης Μανιάτης έμεινε 15 μέρες στο Πακιστάν και ένα μήνα στην Καμπούλ απεσταλμένος της ομάδας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακού Σχεδιασμού (Υ.Δ.Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών. Συνοδεύοντας τον Μιχάλη Μανιάτη, ο οποίος είναι διεθυντής αναπτυξιακού προγράμματος για το Αφγανιστάν. Είχε έτσι την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την απόκοσμη πραγματικότητα που ζούνε όλοι οι Αφγανοί. Οι εικόνες είναι μία ξεκάθαρη ματιά στο τι υπάρχει εκεί. Καμία φωτογραφία δεν είναι σκηνοθετημένη, όλες είναι βγαλμένες από πραγματικές καταστάσεις, αληθινά πρόσωπα και ειλικρινά συναισθήματα. Η επαφή του με αυτούς τους ανθρώπους δεν ήταν αυτή ενός φωτογράφου απέναντι στο αντικείμενο του, αλλά ενός παρατηρητή σε μία κατάσταση αληθινή και ανεπηρέαστη από τον ίδιο.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΚΕ.Σ.Σ.Α.) "ΔΗΜΗΤΡΑ" είναι μία Μη κυβερνητική Οργάνωση, που από το 1991 έχει υλοποιήσει μια σειρά ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, αλλά και στις υπό ανάπτυξη χώρες της Αφρικής, της Νότιας και Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Ασίας.

Αποστολή του φορέα "ΔΗΜΗΤΡΑ", επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του Αφγανιστάν και τους καταυλισμούς προσφύγων στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν. Οι συνθήκες διαβίωσης των πληγέντων και η κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αποτυπώθηκε από το φωτογραφικό φακό του φορέα.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
σειρά από θεματικές παραστάσεις – συναυλίες LAB FOR EXPERIMENTAL AUDIO VISUAL PERFORMANCES
Το Residents Bar στη Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 10 του χρόνια όλο τον Απρίλιο
Δείτε τις αφίσες!
ο Bob Mould κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ “Life and Times”
τρία ακόμα σημαντικά γκρουπ έρχονται να προστεθούν το Line Up της 4ης μέρας του Rockwave Festival !
οι Καναδοί TRIKE την Κυριακή 5 Απριλίου στην Αθήνα (στο ΔΙΑΥΛΟ)
οι Killers...βαρέθηκαν ο ένας τον άλλον!!
O Neil Young κυκλοφορεί το νέο του δίσκο στο internet!
Killers Party@Yardtrip 7/Thessaloniki στις 4 Απριλίου
Ποδοσφαιρικό τουρνουά για την ενίσχυση των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κατά του υποσιτισμού
Swing with the Beat! retrofuture βραδιά στις 11/4