Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

ΟΙ ΑΒΑΤΟΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Μια μουσική γέφυρα φιλίας και ειρήνης

13/4/2002

ΟΙ ΑΒΑΤΟΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ?

Μια μουσική γέφυρα φιλίας και ειρήνης?

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΚΟΠΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια ανοιξιάτικη διαδρομή που θα προετοιμάσει το συγκρότημα για την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Στα τέλη του Απρίλη θα βρεθούν σε Σκόπια και Βελιγράδι μαζί με τo συγκρότημα «Anastasia» από τα Σκόπια και την Σέρβα τραγουδίστρια Bilja (ειδικά στο Βελιγράδι η εκδήλωση θα γίνει με αφορμή τα τρία χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας*). Τέλος στις 10 Μάη θα βρεθούν στην θεσσαλονίκη, στην Υδρόγειο, για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά το νέο τους cd «Κόσμον» στο οποίο συμμετέχει η Νατάσα ’τλας?

*Νέες πληροφορίες για την σημαντική εκδήλωση με τίτλο «Σερβία, τρία χρόνια μετά» που θα γίνει στο Βελιγράδι θα σας στέλνουμε μέρα με την μέρα, αφού όσο πλησιάζει ο καιρός τόσο και περισσότεροι ανακοινώνουν την συμμετοχή τους, τόσο από τον δημοσιογραφικό όσο και από τον καλλιτεχνικό χώρο. Κι αν κάποιοι δεν έρθουν, τουλάχιστον θα είναι εκεί με γράμματα κι επιστολές, θα είναι εκεί με την σκέψη τους. Σύντομα θα ανακοινωθούν ονόματα. Μείνεται on line και αν επιθυμείτε να ταξιδέψουμε παρέα στο Βελιγράδι μπορείτε να ζητήσετε τις συγκεκριμένες πληροφορίες (για την αποστολή).

ΟΙ ΑΒΑΤΟΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρώτη παρουσίαση του νέου δίσκου των ’βατον στην Θεσσαλονίκη, στην Υδρόγειο, στις 10 Μαϊου?

Με το «Γέρανος» να μας ταξιδεύει με τη μαγική φωνή της Νατάσα ’τλας (ήδη έχει γίνει αγαπημένο στο ραδιόφωνο αλλά και σαν video clip) οι ’βατον μας περιμένουν στην Υδρόγειο την Παρασκευή 10 Μαϊου για να μας διηγηθούν κι άλλους μύθους που κρύβει το νέο τους άλμπουμ. Το «Γέρανος» βασίζεται στον μύθο του Ίκαρου που ήθελε να πετάξει σαν τα πουλιά αλλά ποτέ δεν τα κατάφερνε. Είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να υπερβεί να όριά του και να φτάσει στην γνώση.

Μετά το «Εξ αδοκήτω» που έδωσε 16.000 αντίτυπα, οι ’βατον παρουσιάζουν τα νέα τους ταξίδια. Με το «Κόσμον» που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν, επεκτείνουν και ολοκληρώνουν το μουσικό τους όραμα. Κεντρικό σημείο αναφοράς είναι η Αρχαία Ελλάδα. Όχι όμως με την μορφή μιας ανεδαφικής αρχαιολατρίας. Επειδή ακριβώς κατανοούν το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας, είναι στοχαστές και κοσμοπολίτες. Ανοιχτοί και έτοιμοι να νιώσουν και να κατανοήσουν το έτερο. Γιατί, γνωρίζουν, ότι η μουσική όπως και η σκέψη δεν μπορεί να εγκλωβισθεί από γεωγραφικά σύνορα. Έτσι, η μουσική τους ενσωματώνει πια ένα ευρύτατο φάσμα επιρροών, που περιλαμβάνουν αρμονικούς ρυθμούς, αρμένικες ντουντούκες, ινδικά ακούσματα, ήχους και κλίμακες της Μέσης Ανατολής και αναφορές από την κλασική δυτική μουσική.

Οι ’βατον αποτελούν ανακάλυψη του Μάνου Χατζιδάκι και του Σείριου ενώ στην συναυλία θα παρουσιάσουν την διασκευή τους στο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Το τρένο φεύγει στις οχτώ» με απαγγελία ποιήματος Σέρβου ποιητή που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Βελιγράδι, στις 27 Απριλίου.

Υ.Γ. Οι ’βατον έρχονται από δύο μεγάλες συναυλιακές επιτυχίες, την συναυλία στην Σφεντόνα τον Μάη του 2001 με 1200 άτομα και την εμφάνιση στις Γραμμές στα τέλη του Νοέμβρη (στο E-terra festival) στο οποίο πολλοί έμειναν έξω αφού λειτούργησε λίστα αναμονής?

Ώρα έναρξης: 22.30

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Οι MONOVINE στο TΩΡΑ Κ44 με FREE ENTRANCE
Η CTS Productions ανακοινώνει ότι αναγκάζεται να προβεί στην αναβολή της συναυλίας 22 Σεπτεμβρίου των Aura Noir στην Αθήνα. Κανονικά όμως θα παίξουν στη Θεσ/νίκη
οι ULVER, επιστρέφουν στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στην Αθήνα
The Mission -XXV Tour, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα
α opening acts για τις συναυλίες των AURA NOIR στη χώρα μας
Οι The Ex τον Οκτώβριο στην Ελλάδα!
5 χρόνια Puzzlemusik και 3 νέες κυκλοφορίες για το φθινόπωρο
1ST EUROCK MARATHON και Guest Stars τους APOCALYPTICA!
ICED EARTH - Ποια είναι τα SUPPORT BANDS
“Yours, Truly”, μια συλλογή από κλασικά τραγούδια και χαμένους θυσαυρούς των 16 Horsepower.