Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Οι ΑΒΑΤΟΝ την Παρασκευή 10/5

στην Υδρόγειο

9/5/2002

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια ανοιξιάτικη διαδρομή που προετοιμάζει το συγκρότημα για την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Στα τέλη του Απρίλη βρέθηκαν σε Σκόπια και Βελιγράδι μαζί με τo συγκρότημα «Anastasia» από τα Σκόπια και την Σέρβα τραγουδίστρια Bilja (ειδικά στο Βελιγράδι η εκδήλωση έγινε με αφορμή τα τρία χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, είχε 2.500 κόσμο και στο κοινό βρέθηκε και ο σέρβος υπουργός πολιτισμού που πήρε με συγκίνηση τις επιστολές και τους χαιρετισμούς των ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και των εκπροσώπων των μή κυβερνητικών οργανώσεων). Τέλος στις 10 Μάη θα βρεθούν στην θεσσαλονίκη, στην Υδρόγειο, για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα το νέο τους cd «Κόσμον»?

Με το «Γέρανος» να μας ταξιδεύει με τη μαγική φωνή της Νατάσα ’τλας (ήδη έχει γίνει αγαπημένο στο ραδιόφωνο αλλά και σαν video clip) οι ’βατον μας περιμένουν στην Υδρόγειο την Παρασκευή 10 Μαϊου για να μας διηγηθούν κι άλλους μύθους που κρύβει το νέο τους άλμπουμ. Το "Γέρανος" βασίζεται στον μύθο του Ίκαρου που ήθελε να πετάξει σαν τα πουλιά αλλά ποτέ δεν τα κατάφερνε. Είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να υπερβεί να όριά του και να φτάσει στην γνώση.

Οι ’βατον αποτελούν ανακάλυψη του Μάνου Χατζιδάκι και του Σείριου ενώ μετά το "Εξ αδοκήτω" που έδωσε 16.000 αντίτυπα, φτάνουν στο "Κόσμον" με το οποίο συνεχίζουν, επεκτείνουν και ολοκληρώνουν το μουσικό τους όραμα. Κεντρικό σημείο αναφοράς είναι η Αρχαία Ελλάδα. Όχι όμως με την μορφή μιας ανεδαφικής αρχαιολατρίας.

Υ.Γ. Οι ’βατον έρχονται από τρείς μεγάλες συναυλιακές επιτυχίες, την συναυλία στην Σφεντόνα τον Μάη του 2001 με 1200 άτομα, την εμφάνιση στις Γραμμές στα τέλη του Νοέμβρη (στο E-terra festival) στο οποίο πολλοί έμειναν έξω αφού λειτούργησε λίστα αναμονής και την πρόσφατη εμφάνιση στο Αερικό στα πλαίσια του αφιερώματος "Μουσικές αφηγήσεις".

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Οι Electric Litany ανοίγουν την συναυλία των Interpol
Το Schoolwave 2011 έρχεται!
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Tango Acropolis κορυφώνονται την Κυριακή 5 Ιουνίου
ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟΥΣ THE ORB ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
O Eddie Vedder κυκλοφορεί 2o solo album
CESARIA EVORA, Έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού στο Θέατρο Λυκαβηττού
ROGER WATERS "THE WALL LIVE" - Ανακοίνωση νέας, και τελευταίας, ημερομηνίας: Τρίτη, 12 Ιουλίου
Οι DARK TRANQUILLITY σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
δείτε ΤΕΛΙΚΟ-CHAMPIONS LEAGUE στην τεράστια οθόνη του GAGARIN κι αμέσως μετά LIVE τους θρυλικούς THE ORB για 1η φορά στην ΑΘΗΝΑ!
COLLECTIVA ALTERNATIVA, party στη Θεσ/νίκη "το αφεντικό θα το έχουμε κλειδωμένο στο υπόγειο"