Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Οι VORLIKE στο club του Μύλου

Την Κυριακή 19 Μαΐου

16/5/2002

Ξεκινώντας την κουβέντα για τους VORLIKE στο πρώτο πράγμα που κολλάς και σου έρχεται να σχολιάσεις είναι το όνομα. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο γιατί δεν ξέρεις τι σημαίνει.. (αν σημαίνει κάτι). Δεν ξέρεις αν είναι αναγραμματισμός ή αν είναι λέξεις που κρύβονται πίσω από κάποια αρχικά.

Τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο αν ρωτήσεις τους ίδιους τους VORLIKE για το όνομα τους. Η απάντηση που παίρνεις είναι ότι δεν πρόκειται να απαντήσουν και το πιο τρελό είναι ότι από τα 7 μέλη του γκρουπ μόνο τα 3 γνωρίζουν για το όνομα.

Την Κυριακή 19 Μαΐου οι VORLIKE εμφανίζονται για δεύτερη φορά φέτος στο club του Μύλου. Η μουσική τους έχει ηλεκτρονικές βάσεις και ήχους πάνω στους οποίους δένουν κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και κρουστά. Αν και στηρίζονται στη χρήση σύγχρονων μέσων παραγωγής δεν απομακρύνονται ολοκληρωτικά από τις κλασσικές φόρμες της ροκ. Παρότι το beat των τραγουδιών είναι δυνατό, παρότι το δίδυμο Ψοφογιώργος, Γερεμτζές ( τύμπανα , κρουστά.) δεν περνάει απαρατήρητο, η μουσική των VORLIKE δημιουργεί ατμόσφαιρα . Ατμόσφαιρα ικανή να φτιάχνει εικόνες και να ταξιδεύει , κάποιες φορές να αγγίζει το συναίσθημα κι άλλες φορές να γίνεται ελαφρώς σκοτεινή.

Ο στίχος είναι ελληνικός και από το πρώτο άκουσμα καταλαβαίνεις ότι είναι προσεχτικά δουλεμένος. Χαρακτηρίζεται για την αμεσότητα του ενώ αποφεύγει, μάλλον σκόπιμα , την αναίτια οργή που έχουμε συνηθίσει από τα γηγενή rock group και τα γλυκανάλατα κλαψουρίσματα του «έντεχνου ρεπερτορίου». Στη σκηνή θα παρουσιάσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά την παραγωγή της όποίας έχει επιμεληθεί ο P. X. Harris (μέλος των Universal Trilogy) και που σύντομα κυκλοφορεί από μεγάλη δισκογραφική εταιρεία της Αθήνας.

Ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό για το live των VORLIKE είναι το συνοδευτικό οπτικό υλικό που προβάλεται κατά τη διάρκεια της συναυλίας και το οποίο έχει δημιουργηθεί από το ίδιο το συγκρότημα.

Η σύνθεση του γρουπ είναι :

Νίκος Ψοφογιώργος : τύμπανα

Σπύρος Αντωνίου : μπάσο

Γιώργος Ρουθουνάς : κιθάρα

Δημήτρης Βρακάς : κιθάρα

Τόμης Βρακάς : φωνή

Ρούλα Τσέκη : φωνή

Ιάσονας Γερεμτζές : κρουστά

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
HOCICO Live in Athens 26/3 - TICKETS PRESALE INFO
Οι UNKLE του James Lavelle επιστρέφουν στην Ελλάδα για 2 συναυλίες, τον προσεχή Απρίλιο
Συναυλία Κ.Βήτα στις Σέρρες, Κυριακή 6/2
LYDIA LUNCH & GALLON DRUNK & BLAINE L. REININGER & MOMUS στις 4 Φεβρουαρίου
Πλησιαζουν οι μέρες για GOD IS AN ASTRONAUT σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
ο Edward Ka-Spel, τραγουδιστής των Legendary Pink Dots στο Carousel
ΟΙ WISHBONE ASH τον Φεβρουάριο στην Αθήνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ για το φεστιβάλ CRASHFEST
HELLOWEEN! Το show της Αθήνας είναι sold out!
Οι FILM σε συναυλία μαζί με Εtten (Ελένη Τζαβάρα) και τη Nalyssa Green