Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Οι PAN SONIC στη Θεσσαλονίκη

μαζί τους οι S.ink

22/10/2002

PAN SONIC (+ S.ink)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

16/11/02

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Σε συνεργασία με τους «Νέους Ορίζοντες» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Οι Φιλανδοί Pan sonic ξεκίνησαν το 1994, δισκογραφώντας αρχικά για την cult φινλανδική εταιρία Sahko και ήδη από το 1995 ηχογραφούν για τη Blast First, της θρυλικής οικογένειας της Μute.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να αναγνωριστούν σαν να ένα από τα πιο καταλυτικά σχήματα της σκηνής της electronica. Η ριζοσπαστικότητα και η μοναδικότητα του ήχου τους, έκανε κάποιους να χαρακτηρίσουν την παρουσία τους τόσο σημαντική, όσο και αυτή των Kraftwerk.

Οι αναλογικοί ήχοι τους (βγαλμένοι από όργανα ειδικά κατασκευασμένα γι´ αυτούς), η αυστηρή και μετρονομημενη ανάπτυξη των συνθέσεων τους, αποτελούν μια άριστη αντανάκλαση της σύγχρονης αστικής πραγματικότητας. Παιδιά μιας μεταβατικής εποχής, κατάφεραν να μεταφέρουν τη βιομηχανική αισθητική μέσα στα πλαίσια της techno/ψηφιακης κουλτούρας.

Έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με τους Einsturzende Neubauten, Bjork, Suicide, Ryiuchi Sakamoto, KLF και άλλους. Οι Pan sonic έχουν στο ενεργητικό τους αναρίθμητα live σε όλο τον πλανήτη. Έχουν καταφέρει να συναρπάσουν, τόσο σε μαζικά φεστιβάλ, όπως αυτό του Sonar της Βαρκελώνης, όσο και σε πιο «ιδιαίτερες» και «αρτίστικες» εμφανίσεις, όπως στο Pompidou Centre στο Παρίσι η´ το Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη.

Οι πραγματικά ιδιαίτερες συναυλίες τους, φημίζονται για τη ροή τους και τις βαθμιαίες κορυφώσεις τους και συνοδεύονται από οπτικό υλικό που συνδέεται και ακολουθεί τους παλμούς της μουσικής.

Μετά την κοινή εμφάνιση τους με τον FM Einheit (Einsturzende Neubauten) στο φεστιβάλ Bios της Αθήνας, οι Pan sonic έρχονται για πρώτη φορά μόνοι τους στην Ελλάδα, για μια και μοναδική εμφάνιση.

Τη συναυλία των Pan sonic θα ανοίξουν οι Θεσσαλονικείς S.ink, οι οποίοι πρόκειται να δισκογραφήσουν σύντομα για λογαριασμό της Poeta Negra. H μουσική των S.ink θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα μίγμα electronica και kraut rock. Ήδη από τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις τους, θεωρούνται ένα από τα πιο συναρπαστικά και ελπιδοφόρα νέα σχήματα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοέμβριου, στο χώρο της Υδρογείου (26ης Οκτωβρίου 33).

Διοργανώνεται από την 360, εταιρία εφαρμογών νέων τεχνολογιών και τεχνών, σε συνεργασία με τους «Νέους Ορίζοντες» του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 43ης διοργάνωσης του θεσμού.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΣΟΔΟΥ : 21.00

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ : 22.00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Lotus, Musicland, Noise, Rollin Under, Stereodisc

AΘΗΝΑ : Dark Side, Vinyl Microstore

ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ : 22 euros

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ : 25 euros

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Site: www.three-sixty.org

E mail: info@poetanegra.com

Tel/fax: 0310 260776

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
«Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία», στο θέατρο Αργώ studio
Η NEA XΡONIA STO HALF NOTE JAZZ CLUB
Η Σαβίνα Γιαννάτου παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ΚΥΤΤΑΡΟ τον νέο της δίσκο με τίτλο «Μουσική Δωματίων»
Teddy Boys From The Crypt + Dustbowl με Bullets αντί για Frantic V - 29/12/07 Gagarin 205
All Hour Cymbals, Το breakthrough ντεμπούτο της τελευταίας στιγμής για το 2007
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ STEFANIA DIMMEN
Eρχονται οι Αμερικανοί CHARALAMBIDES για μία και μοναδική συναυλία στην ΑΘΗΝΑ... και οι GOD IS AN ASTRONAUT επίσης!
H Olga Kouklaki ανοίγει τη συναυλία του Σαββάτου των Nouvelle Vague
Blue Öyster Cult, Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008 στην Αθηνα
«πάντ’ ανοιχτά πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου…», ΣΚΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ