Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Μανώλης Αγγελάκης και Zaza

την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

8/11/2002

Ο Μανώλης Αγγελάκης, τραγουδιστής και κιθαρίστας των illegal operation, θα εμφανιστεί solo στο Μικρό Μουσικό Θέατρο (Βεΐκου 33, Κουκάκι),την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2002.

Το σετ θα περιέχει κομμάτια από το προσωπικό του album ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ που κυκλοφόρησε πέρσι από την Hitch - Hyke και κέρδισε με το σπαθί του την κριτική αναγνώριση, καθώς και καινούριο υλικό.

Η μουσική του Μανώλη Αγγελάκη αποτελεί τον ορισμό αυτού που αποκαλούμε "μητροπολιτικό blues". Όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά, αν ο Nick Cave είχε μεσογειακά γονίδια, κάπως έτσι θα ήταν ίσως το αποτέλεσμα? Τα blues αποτελούν το σημείο αναφοράς του, όμως ο ήχος του δεν εξαντλείται σ? αυτά τα στενά πλαίσια. Αντίθετα, έχει αναφορές στις σύγχρονες ηχητικές τεχνοτροπίες αλλά και στην ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, την οποία τιμά και αξιοποιεί με δημιουργικό τρόπο, αποφεύγοντας τις νεοελληνικές κακοτοπιές.

Την ίδια βραδιά, αμέσως μετά τη δική του εμφάνιση, ο Μανώλης Αγγελάκης θα παίξει κιθάρες στο σετ που θα παρουσιάσουν ζωντανά οι ΖΑΖΑ. Οι τελευταίοι έχουν στη σύνθεσή τους τον γνωστό από την καριέρα του στον κινηματογράφο Νίκο Γεωργάκη και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον γκρουπ με αναφορές σε μεγάλους singer song writers αλλά και στον ήχο των VELVET UNDERGROUND. Σίγουρα θα προκαλέσουν αίσθηση πολύ σύντομα γι? αυτό και αξίζει να συγκρατήσετε το όνομά τους .

Ο Νίκος Γεωργάκης πέρα από τους κινηματογραφικούς ρόλους και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, συνθέτει πάνω σε ποίηση του W.B Yates και δική του, και με τους Zaza διασκευάζoυν κομμάτια από το χώρο της εναλλακτικής rock τραγουδοποιΐας (Nick Cave, Tom Waits , κ.άλ.). Το πρόγραμμα θα αρχίσει με τη πρώτη δημόσια παρουσίαση συνθέσεων του Μανόλη Αγγελάκη (Illegal Operation).

Παίζουν:

Νίκος Γεωργάκης - ηλεκτρική κιθάρα, φυσαρμόνικα, τραγούδι

Παύλος Ιωάννου ? κρουστά

Δέσποινα Τσιρικάκη ? πλήκτρα, φωνή

Μανώλης Αγγελάκης ? ακουστική κιθάρα

Γιώργος Τσαλκίδης ? ηλεκτρικό μπάσο

Είσοδος: 10 ΕΥΡΩ

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
Ένα καινούριο, "διαφορετικό" διπλό-live του Steve Wynn
Oι Γενιά Του Χάους θα εμφανιστούν Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Απριλίου, στο Gagarin 205
FLUTE MEETING 2009 (ΗΜΕΡΕΣ ΠΛΑΓΙΑΥΛΟΥ 2009) στη Λάρισα
ΤηνΠέμπτη 9 Απριλίου ο J-Star στη Θεσσαλονίκη
σειρά από θεματικές παραστάσεις – συναυλίες LAB FOR EXPERIMENTAL AUDIO VISUAL PERFORMANCES
Το Residents Bar στη Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 10 του χρόνια όλο τον Απρίλιο
Δείτε τις αφίσες!
ο Bob Mould κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ “Life and Times”
τρία ακόμα σημαντικά γκρουπ έρχονται να προστεθούν το Line Up της 4ης μέρας του Rockwave Festival !
οι Καναδοί TRIKE την Κυριακή 5 Απριλίου στην Αθήνα (στο ΔΙΑΥΛΟ)
οι Killers...βαρέθηκαν ο ένας τον άλλον!!