Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

RED RIVER

KNIFE IN THE WATER

Glitterhouse

7/11/2000

Οι Knife In The Water πιθανώς πήραν το όνομά τους από την ομότιτλη ταινία του Ρομάν Πολάνσκι. Παρόλα αυτά, δεν δείχνουν να έχουν κανένα κοινό σημείο με την απαισιοδοξία που πηγάζει συνήθως από τις ταινίες του τελευταίου. Στο φετινό, δεύτερό τους άλμπουμ, με τον τίτλο ?Red River?, οι Knife In The Water ασχολούνται με αργόσυρτες, κιθαριστικές συνθέσεις, οι οποίες όμως δημιουργούν μια όμορφη διάθεση στο άκουσμά τους, χωρίς να είναι απαισιόδοξες.

Ο δίσκος ανοίγει με το Watch Your Back, ένα τραγούδι που θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται σε κάποιον δίσκο των Fuck. Οι κιθάρες θυμίζουν αυτό το είδος που ονομάζουμε desert rock, και αμέσως έρχεται στα αυτιά μας ο ήχος της Americana. Καθόλου παράξενο φυσικά, αφού οι Knife In The Water προέρχονται από το Texas και επίσης, ηχογραφούν στην Glitterhouse. Τα πράγματα γίνονται πιο pop στο Rene και πιο Walkaboutικά στο Machine to Tulsa, ενώ στο Party, οι Knife In The Water επιστρέφουν σε πιο country-rock φόρμες.

Στη μέση ακριβώς του δίσκου οι Knife In The Water διασκευάζουν έναν πολυαγαπημένο καλλιτέχνη όλων των συγκροτημάτων της σκηνής της Americana. Το Sundown, Sundown του Lee Hazelwood μας δείχνει κάποιες από τις επιρροές των Knife In The Water και τα φωνητικά της Laura Krause δίνουν μια όμορφη αίσθηση στο κομμάτι αυτό.

Στα υπόλοιπα πέντε τραγούδια του δίσκου, τα πράγματα δεν αλλάζουν δραματικά. Τόσο το Promenade, όσο και τα Nevada Spider, Young Blood In The River, Broad Daylight, Nightingales Of Evelyn είναι ωραίες, γλυκές και χαμηλών τόνων συνθέσεις του Aaron Blount, που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην pop και στην Americana, με κάποια, όπως είναι φυσικό, προτίμηση στο δεύτερο είδος.

Μετά το Plays One Sound And Others, το πρώτο τους άλμπουμ, το Red River αποδεικνύει ότι οι Knife In The Water πάνω απ? όλα είναι συνεπής σε αυτό που πιστεύουν και αγαπάνε και έτσι δεν προδίδουν τους εαυτούς τους, αλλά ούτε και μας που τους ακούμε.

Κώστας Παπασπυρόπουλος

Foreign Office
REVEAL
REM
LATERALUS
TOOL
END OF AMNESIA
M.WARD
ROCK ACTION
MOGWAI
8 EYES
CONTRIVA
FRIDAY NIGHT AT THE TRABI RACES
HEIST
A JANELA
CHRIS ECKMAN
CHURCH STREET LIVE
TODD THIBAUD
YES BOSS FOOD CORNER
TRANS-GLOBAL UNDERGROUND
NO MORE SHALL WE PART
NICK CAVE & THE BAD SEEDS