Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

CHICAGO 2018?. It?s gonna Change

Συλλογή

Clearspot/|Eros

4/12/2000

Διπλό cd με συγκροτήματα όπως αντιλαμβάνεστε από το Σικάγο. 18 ονόματα και αντίστοιχα τραγούδια. Το ύφος του δίσκου παραπέμπει στις κατηγορίες α) γ) και ελάχιστα το δ) ως όλοι είμαστε κοντοχωριανοί.

Στο περιεχόμενο από ροκ, jazz, σε πιο ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, και ηλεκτρονικά, και μπαλαντούλες, και απλά μπίτια, και λίγο space και άλλα στυλ με ελεύθερες αποδόσεις και διάθεση επεξεργασίας ήχων. Τα ονόματα από τα γνωστά Totroise, Jim O?Rourke, Isotope 217, Joshua Abrams, Slam! στα άλλα τα πιο άγνωστα. Η σειρά των κομματιών είναι χωρίς κανέναν εύπεπτο ειρμό, αλλά πας από το ένα στυλ στο άλλο, ή δεν ασχολήθηκε κανένας ή ασχολήθηκαν πολύ και φαίνεται τόσο ελεύθερο και ξένιαστο το δρομάκι της ακρόασής μας. Συμπερασματικά, καλά κομμάτια, πολλά νέα ονόματα, περίεργα παιξίματα, και γνωριμία με τη σκηνή του Σικάγου.

Ωραίο εξώφυλλο, με διπλό χαρτονάκι, τρομερό βιβλιαράκι με πληροφορίες αλλά και στοιχεία εκμάθησης. Η δουλειά είπαμε είναι προσεγμένη. Η αντιπροσωπευτικότητα των κομματιών με την γενική εικόνα του κάθε σχήματος είναι το ερώτημα, αλλά αυτό είναι σχεδόν πάγιο σε όλες τις συλλογές, αλλά εδώ ειδικά προβάλλει καθώς πολλά από τα ονόματα που συμμετέχουν, έχεουν πολύπλευρο και πολύσύνθετο μουσικό ύφος.

Κυριάκος Σκορδάς

Live
THE SUBWAYS, Athens
19/3/2009
THE SUBWAYS, Thessaloniki
20/03/09
OMAR RODRIGUEZ LOPEZ
14/3/2009
MOGWAI, MISUSE
20/2/2009
GIARDINI DI MIRΟ, THE LONSOME SOUTHERN COMFORT COMPANY, DEAR SEROTONIN –
6/2/2009
Tindersticks, DAVID KITT
20/2/2009
BLOC PARTY, DELPHIC
9/2/2009
CALEXICO, DEPEDRO
31/1/2009
DAMON & NAOMI + The Left Outsides, Birdengine
15/1/2009
EFTERKLANG, PETER BRODERICK
6/12/2008