Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

PRESQUE RIEN

PERRY BLAKE

Naive

11/1/2001

Μια δουλειά που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, είναι η δουλειά του Perry Blake για την ταινία του Sebastien Lifshitz "Presque Rien". Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης συνέθεσε τρία καινούρια κομμάτια για την ταινία αυτή, η οποία παίχτηκε στο πρόσφατο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός Perry Blake έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει πολύ κόσμο με τις δυο πρώτες δισκογραφικές του δουλειές. Η δεύτερη, μάλιστα, η οποία κυκλοφόρησε μέσα στο 2000 στη χώρα μας, αποκόμισε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, αποδεικνύοντας ότι ο ιρλανδός είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος. Άλλωστε προέρχεται και από μια χώρα που σπανίως μας έχει απογοητεύσει μουσικά.

Με αυτό το soundtrack o Perry Blake επιβεβαιώνει και πάλι το ταλέντο του. Ο μινιμαλισμός των συνθέσεών του αναμιγνύεται με τον πλουραλισμό των ενορχηστρώσεών του, δίνοντας ένα άκρως λυρικό αποτέλεσμα, που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η συναισθηματική φόρτιση που εκπέμπει κάθε σύνθεση είναι απίστευτη. Τα Almost Nothing και The Boy Becomes A Man είναι δύο αριστουργήματα που αποδεικνύουν όλα τα προαναφερθέντα.

Το soundtrack αυτό του Perry Blake συμπληρώνεται και από δύο τραγούδια του ιδίου, τα οποία υπάρχουν στο δεύτερό του άλμπουμ "Still Life". Δύο τραγούδια, που μαζί με τα τρία αυτά καινούρια κομμάτια, προσφέρουν μια εκπληκτική ηχητική απόλαυση και, ίσως, ένα από τα ομορφότερα soundtrack του 2000.

Κώστας Παπασπυρόπουλος

Foreign Office
LULLABIES TO PARALYZE
QUEENS OF THE STONE AGE
THE NEEDLE WAS TRAVELING
TARWATER
I’M WIDE AWAKE, IT’S MORNING
BRIGHT EYES
ARULAR
M.I.A.
THE TRIUMPHS & TRAVAILS OF ORPHAN MAE
LAURA VEIRS
A HEALTHY DISTRUST
SAGE FRANCIS
THE DOWNWARD SPIRAL [DELUXE EDITION]
NINE INCH NAILS
STANZA 218
EL MUNIRIA
SUPERWOLF
MATT SWEENEY & BONNIE
GEMSTONES
ADAM GREEN