Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

το CD THE HEYDAY των SEX PISTOLS.

19/2/2003

Για πάνω από 20 χρόνια ειχε εξαφανιστεί ένα ανεκτίμητο ηχητικό ντοκουμέντο από την εποχή του Punk Rock.

Από τις 27 Μαίου όμως, θα διατίθεται μέσω της Cyberdelia Records το CD THE HEYDAY των SEX PISTOLS.

Τον Αυγουστο του 1977 ο Fred και η Judy Vermorel πήραν κάποιες συνεντεύξεις από την τότε σύνθεση των Sex Pistols John Lydon, Paul Cook, Steve Jones και Sid Vicious καθώς και από τον πρώην μπασσίστα τους, Glen Matlock, που ειχε αποχωρήσει εξι μήνες νωρίτερα. Οι συζητήσεις αυτές ηχογραφήθηκαν για το βιβλίο τους Sex Pistols, το οποίο κυκλοφόρησε το 1978. Οι κασσέτες, βρίσκουν την μπάντα σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας τους, με το Never Mind The Bollocks ηχογραφημένο αλλα χωρίς να εχεί βγει ακόμα στα δισκοπωλεία και το συγκρότημα αναγκασμένο να κάνει secret gigs στην Αγγλία ως S.P.O.T.S., 5 μήνες πριν την διαλυσή τους τον Γενάρη του 1978 και καθώς βρίσκονταν σε περιοδεία στην Αμερική.

Οι κασσέτες των Vermorel συμπεριλαμβάνουν ακόμα την κλασσική επίθεση του Bernard Brooke Partridge (πρώην ηγέτη του GLC) και μαζί με την συνέντευξη του Matlock και τις συνομιλίες με τους Lydon, Cook και Jones κυκλοφόρησαν αρχικά από την Factory Records σε 5000 κασσέτες. (The Heyday -Fact 30- Οκτώβριος 1979)

Η μακροσκελής συνέντευξη του Sid Vicious (20 χρονών) είναι ακρως διαφωτιστική, ηχογραφημένη στο σπίτι της μητέρας του με την Nancy Spungeon στο πλευρό του, κάνοντας καποια ανατριχιαστικά σχόλια σχετικά με το μέλλον τους, ένα μόλις χρόνο πριν τα συμβάντα στο Chelsea Hotel.

Η version αυτή του The Heyday εχει διάρκεια 70 λεπτών και συνοδεύεται από booklet με λεπτομερείς ιστορικές σημειώσεις.

Σημειώστε παρακαλώ ότι αυτό το CD περιέχει μόνο διαλόγους και οχι μουσική.

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία
The Flying Eyes (usa) & Golden Animals (usa) live σε Θεσ/νικη, Λάρισα, Αθήνα (12-14/09)
Οι GROUNDATION Live στην Ελλάδα! Αθήνα