Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

QUIET & STILL

MAGNET

REC 90 / HITCH-HYKE

14/3/2003

Κάποιοι έλκονται σαν μαγνήτες, και φτιάχνουν groups με το όνομα MAGNET. Οι MAGNET είναι ένα νέο σχήμα που έφτιαξε ο Νορβηγός Even Johanson. Ουσιαστικά είναι one-man-show, αφού τα πάντα εκπορεύονται και ερμηνεύονται από αυτόν, ακόμη και τα όργανα, και η παραγωγή, και τα πάντα. Αυτός λογικά διάλεξε και το όνομα, ώστε να καβατζώσει κι ένα πιασάρικο όνομα. Παλαιότερα όμως κυκλοφόρησε  στη Νορβηγία τον δίσκο του με το όνομα Even (MAGNET) Johanson.

Αν και νεαρός λοιπόν, δεν έκατσε ούτε κάθεται. Συμμετέχει παράλληλα στους LIBIDO, και παλαιότερα στους Chocolate Overdose. Και γεωγραφικά τα βρίσκει, αφού πάει στο Λονδίνο τραγουδά με τους LIBIDO, πάει στη Νορβηγία ηχογραφεί αυτό το album, και πάει και στο σπίτι του, στη Σκωτία (!) όπου γράφει εμπνέεται και γράφει τραγούδια.

Εδώ είναι το θέμα μας, τι έμπνευση είναι αυτή, καθώς διάχυτοι είναι οι ήχοι που παραπέμπουν στους Radiohead (ακόμη και ως χροιά φωνής), στους NITS, ενώ δε λείπουν και τα πιο σκοτεινά περάσματα κοντά στο ύφος ακόμη και του Nick Cave, όπως στο τελευταίο κομμάτι homesong.

H ουσία όμως είναι ότι ο Even Johanson έχει μια καταπληκτική φωνή, η οποία κυριαρχεί σε όλα τα κομμάτια και δένει με τα αργόσυρτα σόλο των εγχόρδων. Η έκπληξη έρχεται από την επιλογή για διασκευή του τραγουδιού dancing in the moonlight του Phil Lynnot. Η μουσική του μπορεί λοιπόν να σε συγκινήσει, ανάλογα με τις αντοχές σου και τα standardsσου.

Κυριάκος Σκορδάς

Live
GHOST NOTE PROJECT-SENSOMATIC
16/11/2012
PlisskenFestival 2012
12/5/2012
MOGWAI, KWOON
25/1/2012
ULVER
26/11/11
KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE, THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
11/11/2011
PULP
27/5/2011
NO AGE, Background Noise Suppression
27/4/2011
God Is An Astronaut, Absent Without Leave–
6/2/2011
MARK LANEGAN, ISOBEL CAMPBELL
12/12/2010
THESE NEW PURITANS, Plissken festival
5/12/2010