Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

SINGS NELLY FOGGITS BLUES EP

KING BISCUIT TIME

3/10/2001

Ο βασιλιάς μπισκοτοχρόνος τραγουδά τα μπλουζ της Nelly. Αν σκεφτείτε ότι πίσω από το όνομα αυτό κρύβεται ο Steve Mason, ο τραγουδιστής δηλαδή των (αγαπημένων μου) Beta Band, οι παραπάνω τίτλοι θα σας φανούνε απόλυτα φυσιολογικοί. Φυσικά και οι Betas δεν διαλύθηκαν, ίσα ίσα βγάλανε και όμορφο νέο άλμπουμ, απλά ο κύριος Mason ήθελε να κάνει κάτι εντελώς δικό του και γεννηθήτω King Biscuit Time.

Τέσσερα μικρά κομμάτια περιέχει το EP αυτό και μας δίνει απλά μια ιδέα του τι θα επακολουθήσει (αν όντως θα επακολουθήσει κάτι). Το Fatheriver που αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο του εναρκτήριου κομματιού κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο Mason τραγουδά με τον χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο τρόπο του πάνω σε ένα drum´n´bass ρυθμό και μάλλον εύκολα κερδίζει την προσοχή αλλά και τις εντυπώσεις. Το Niggling Discrepancy στερείται φωνητικών οπότε τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η μελόντικα πάνω από τους τραχείς ρυθμούς που τρέχουν ασταμάτητα. Οι τόνοι και οι ρυθμοί πέφτουν στο Little White, στο οποίο ο Mason κάνει ντουέτο με τον εαυτό του σε ένα μελαγχολικό μονόλογο. Ομοίως και στο Eye O The Dug, μόνο που οι φωνές είναι όλες ανεβασμένες κατά μερικά ημιτόνια, οπότε το αποτέλεσμα ακούγεται σαν μια φολκ μπαλάντα με χορωδία τα στρουμφάκια (τέτοια φωνητικά εφφέ είναι γνωστά άλλωστε από τους Beta Band).

Οι συγκρίσεις του EP αυτού με τις δουλειές των Beta Band είναι μάλλον ανούσιες αφού οι Beta Band είναι λίγο πολύ ικανοί για οτιδήποτε. Εξάλλου ο Mason κατάφερε στα λίγα λεπτά του EP αυτού να διαφοροποιηθεί από τους Betas, αλλιώς δεν θα υπήρχε και λόγος για μια τέτοια κυκλοφορία. Εν αναμονή κάτι πιο ολοκληρωμένου λοιπόν, όπου σίγουρα ο Βασιλιάς Μπισκότος θα μας εκπλήξει ευχάριστα.

Γιώργος Γoργογέτας

Foreign Office
FAKING THE BOOKS
LALI PUNA
JOIN THE DOTS, B-SIDES & RARITIES
THE CURE
MURDER BLUES AND PRAYER
PEARLENE
PAWN SHOPPE HEART
THE VON BONDIES
SQUARE 1
DAVID KITT
WAR ALL THE TIME
THURSDAY
NIGHTFREAK AND THE SONS OF BECKER
THE CORAL
THE STRENGTH OF WHISPERS
DIMITRIS PAPASPYROPOULOS PRESENTS
WELCOME TO WINNERS
LOWGOLD
FOLKLORE
NELLY FURTADO