Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Έκθεση ζωγραφικής της ΝΑΝΤΙΑΣ ΚΑΛΑΡΑ

20/3/2003

ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΛΑΡΑ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Η Γκαλερί της Έρσης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Νάντιας Καλαρά. Την έκθεση προλογίζει ο EdWhittaker:

«Λείψανα εγκαταλελειμμένων πόλεων. Δρόμοι που συγκλίνουν και μεταμορφώνονται μέσα από δεξαμενές …αίματος …πετρελαίου. Η αδιαμφισβήτητη παρουσία της ύπαρξης με τη μορφή της ένδυσης, τραβηγμένη μέσα από τα ερείπια. Αυτά τα έργα αποτιμούν μια κατάσταση του πολιτισμού, πρώτα από μεγάλο ύψος και κατόπιν από πολύ κοντά, σαν να ήταν μόνο η ύλη εκείνο που μπορεί να είναι πραγματικά παρόν. Θυμόμαστε ότι, πάνω στο σώμα του άλλου, είδαμε τα ανεξίτηλα σημάδια των καμένων στην έκρηξη της Χιροσίμα υφασμάτων και ότι το δέρμα είναι μια άλλη μορφή ένδυσης. Τα έργα της Καλαρά, κρακελαρισμένα, σκισμένα, επιδιορθωμένα και πάλι πληγωμένα, είναι μια μαρτυρία της διαδικασίας κατασκευής τους και, ταυτόχρονα, οι φορείς του σώματος της ίδιας της καλλιτέχνιδας, ως μυστικού κώδικα ταυτότητας και τόπου».

Η Νάντια Καλαρά γεννήθηκε το 1967. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Masterof Artsin FineArt από το UniversityofEastLondon, Λονδίνο, Αγγλία. Πραγματοποιεί προδιδακτορική έρευνα (MphilinFineArts) στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και site-specificεγκαταστάσεις.

Εγκαίνια: Δευτέρα 17 Μαρτίου ώρα 8 μμ
Διάρκεια έκθεσης: 17-29 Μαρτίου 2003
Ώρες λειτουργίας: 11 πμ - 2.30 μμ  και 5.30-9.30 μμ
Σάββατο απόγευμα και Κυριακή κλειστά

Γκαλερί της Έρσης
Κλεομένους 4, Αθήνα
Τηλ: 210 7220231, 210 7293307

Ιστοσελίδα: www.ersi.gr 
E-mail: galersi@otenet.gr

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Small Music CINEMA A Tribute to MotownRecords
ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ Νight στις 25/10 στο Bar Yardtrip 7
4o ALBUM για τη STEFANIA DIMMEN
Fixed Point+Stories of the body #2 στο Θέατρο της Άνοιξης
Δείτε live τους THE ESSEX GREEN και αποκτήστε εισιτήριο για OKKERVIL RIVER σε μειωμένη τιμή!
Οι Ιάπωνες Jack or jive στις 7 Νοεμβρίου στην Αθήνα
Επανκυκλοφορία δίσκου των Pavement με πολλά extra
Αλλαγή ημερομηνίας του live του Clark. Το live θα γίνει στις 24/10
H μουσική σκηνή της Θεσ/νίκης τιμά τον φίλο ηχολήπτη Άλκη
"EYE IN TYME Alternative Festival Vol. 2.1"