Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

THE MISSION

ROYAL HUNT

FRONTIERS

10/10/2001

Οι Royal Hunt, πριν από μερικά χρόνια ήταν από τα πολλά heavy/ΑOR groups που ήταν γνωστά και επιτυχημένα εμπορικά μόνο στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Η κυκλοφορία όμως δυο καταπληκτικών δίσκων στο χώρο του power/progressive/AOR που εξέλιξαν τον ήχο τους είχε σαν αποτέλεσμα και την καθιέρωση τους ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα groups στο συγκεκριμένο μουσικό στερέωμα.

Tα "Moving Target" και το ανυπέρβλητο "Paradox", στα οποία απευθύνομαι, μας έκαναν όλους να τρίβουμε πραγματικά τα χέρια μας από ικανοποίηση ακούγοντας τα καταπληκτικά πλήκτρα του Andre-παίζω σαν μια ορχήστρα μόνος μου-Andersen να "ντύνουν" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ξεχωριστές ερμηνείες του D.C. Cooper.

Δυστυχώς μετά τις κυκλοφορίες των προσωπικών δίσκων των δύο μουσικών (παρεμπιπτόντως ,πολύ καλοί και οι δύο) ακολούθησαν κάποια πράγματα που έκαναν τον D.C. να αποχωρίσει και έτσι οι υπόλοιποι "Hunts" προσέλαβαν τον έμπειρο John West και κυκλοφόρησαν το "Fear".Αυτό εδώ είναι το δεύτερο άλμπουμ τους της μετά-Cooper εποχής και κατά τη γνώμη μου σαφώς ανώτερο του "Fear".

Στα αυτιά μου ακούγεται σαφώς πιο ΑΟR-ίζον από τις τελευταίες τους δουλειές αλλά μη φανταστείτε ότι έχει μπαλάντες και χαζοχαρούμενα pop υβρίδια!Πρόκειται για μια concept ιστορία διαστημικού περιεχομένου η οποία δεν είναι κουραστική, ούτε ο δίσκος υπηρετεί το concept καθώς όλα τα κομμάτια μπορούν να σταθούν και ανεξάρτητα.

Για αυτούς που ζητάνε "Hits" αν και κάτι τέτοιο αδικεί το album , το οποίο εγώ ακούω ολόκληρο πολύ ευχάριστα αφού δεν υπάρχει κομμάτι που να μην είναι αξιόλογο ,θα μπορούσα να πώ πως τα "The Mission", "Out Of Reach" και το "World Wide War" είναι μία κλάση πάνω από τα υπόλοιπα. Από εκεί και πέρα η τελική επιλογή είναι δική σας.

Κώστας Λιανίδης

Live
MARIANNE FAITHFULL
15/07/05
SCORPIONS
18/07/05
DEEP PURPLE-ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΡΒΑΤΗΣ
17/07/2005
THE WHITE STRIPES, THE CORAL, SONS AND DAUGHTERS
13/07/2005
THE WHITE STRIPES
12/7/2005
DREAM THEATER
1/7/2005
FRANTIC V + CURLEE WURLEE
28/5/2005
DJ SPOOKY
05/07/2005
BLACK SABBATH, Velvet Revolver, Black Label Society
25/6/2005
SYNCH FESTIVAL 3nd Day: De la Soul, Neon, Εισβολέας, Τάκι Τσαν, Dj Alx, S_Fx & Nikolas Valsamakis, Direct Connection κ.ά.
03/07/2005