 |
|
|
|
FUZZTONES - Athens
|
Μετά την νοσταλγική ρομαντική βόλτα που μας πήγε ο Arthur Lee φύγαμε αμέσως για το Gagarin 205. Τα πολλά αυτοκίνητα και η όντως μεγάλη δυσκολία να παρκάρουμε μας έκανε να αντιληφθούμε ότι πρέπει να γίνεται χαμός από κόσμο. Όταν με το καλό φθάσαμε, είχαμε χάσει δυστυχώς τα support (αλλά εν γνώσει μας), οι FUZZTONES είχαν μόλις ανέβει στη σκηνή. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε σχεδόν ούτε να μπούμε από τον κόσμο. Σπρώξαμε λίγο και η μερική ορατότητα αποκαταστάθηκε.
Επικρατούσε παραλήρημα. Ο κόσμος περίμενε ένα τσακ για να εκραγεί. 1-2-3 (ή 5 ! αν προτιμάτε) και έγινε το έλα να δεις. Ο Rudi με κέφι και με ντέφι, ο Βatlord οργιώδης και με φοβερή ενδυματολογική και μακιγιαριστική προσέγγιση, τα πλήκτρα της Deb χαρμόσυνα, τα τύμπανα δυναμικά παρόντα, το μπάσο επίσης συνοδοιπόρο. Το garage είχε παρκάρει εδώ στο Gagarin.
Οι FUZZTONES μας έπαιξαν πολλά από τα νέα τους τραγούδια (που ευτυχώς αρκετοί έχετε κατεβάσει και από το Atraktos.net) αλλά και ένα best of the best. Ακόμα και στο encore μας πήραν τα μυαλά με το cinderella αλλά και ικανοποίησαν τα γούστα από τον κόσμο που φώναζε.
Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις έναν κατάμεστο χώρο να δονείται στους γρήγορους ρυθμούς του garage και τον κόσμο να χορεύει από τη σκηνή μέχρι και την πόρτα. Μια βραδιά εκπληκτική.
Να προσθέσω το αντιπολεμικό και αντιαμερικανικό κλίμα που έδωσε μια διαφορετική νότα σε αυτή την εμφάνιση. Το κλείσιμο του πρώτου μέρους με έναν “οπαδό” του group που φώναζε κατά του πολέμου, στον ρυθμό του κομματιού, υπό την ανοχή του rudi και των σεκιουριτάδων που τον απομάκρυναν αρκετά μετά είχε έναν τελείως διαφορετικό αέρα από κάθε άλλη “εισβολή” πάνω στη σκηνή.
Από εκεί όμως μέχρι το σύνθημα L.A., L.A φακ δε USA που ρυθμικά ο κόσμος φώναζε για να μας δώσουν το encore έχει διαφορά. Εκεί ο Rudi ήταν σαφής. Είμαι Αμερικανός, δεν μπορώ να υιοθετήσω αυτό το σύνθημα, απλά βρίστε τον Μπους… Πρέπει να είναι τρομερά δύσκολο, ακατανόητο και να φέρνει σε αμηχανία τον οποιοδήποτε όπου 1000 και πλέον άτομα ρυθμικά βρίζουν τη χώρα του, ενώ παράλληλα λατρεύουν το συγκρότημα και τη μουσική του.
Σκέψου σε παραφθορά το ίδιο σύνθημα κατά της Ελλάδας σε έναν Έλληνα καλλιτέχνη που θα έδινε συναυλία στο εξωτερικό. Δεν νομίζω κανένας να μπορούσε να συνεχίσει.. Οι FUZZTONES όμως συνέχισαν, αποθεώθηκαν και μας έδωσαν μια εκπληκτική βραδιά μέχρι τις 3 παρά. Δεν παρέλειψαν τέλος να αναφερθούν και στην παράλληλη παρουσία του Arthur Lee εκείνο το βράδυ, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα.
Κυριάκος Σκορδάς |