Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Αφιέρωμα Αρχαιολογικών Ταινιών του Μεσογειακού Χώρου με δωρεάν προβολές

18/4/2003

                 

Ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 19 Απριλίου το «Αφιέρωμα Αρχαιολογικών Ταινιών του Μεσογειακού Χώρου» που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο «Αγών» και το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες», στους χώρους του ΜΚΘ (Αποθήκη Α΄, λιμάνι).

Από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 θα προβληθούν οι ταινίες «Οι απ’ έκει» της Mαρίας Mαυρίκου (Παραγωγή: Mαρία Mαυρίκου-Eλληνικό Kέντρο Kινηματογράφου, Eλλάδα, 2000, 100’),  «Tα Mοναστήρια της Eγνατίας Oδού: Ελληνοαλβανικό συναξάρι» του Λευτέρη Δανίκα (Παραγωγή: Λευτέρης Δανίκας για το υπουργείο Πολιτισμού, Eλλάδα, 1999, 30’), «Στα πρόσωπα της Ανατολής κοιμάται ο χρόνος» του Νίκου Αναγνωστόπουλου (Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου - Νίκος Αναγνωστόπουλος, Ελλάδα, 1993, 69΄) και «Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν"» του Μίμη Κουγιουμτζή (Παραγωγή: ΕΡΤ, Eλλάδα, 2001-02, 30΄).

Στη διάρκεια του αφιερώματος παρουσιάστηκαν 25 ταινίες νέων και πιο έμπειρων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ταινίες αυτές έχουν επιλεχτεί από τις τέσσερις Διεθνείς Συναντήσεις Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου, «Αγών», που έχουν πραγματοποιηθεί από το 1996, στην Ελλάδα. Ο «Αγών» είναι ένα Φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια και αφορά σε ταινίες με αρχαιολογικό και λαογραφικό περιεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 5η διοργάνωση του «Αγών» θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2004 στη Θεσσαλονίκη και δεν θα αφορά μόνο σε εικόνα, αλλά και στη μουσική.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ SIN CITY ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ LIVE ΤΟΥΣ DANDELIONS στην Κατερίνη
Οι Haggard θα βρίσκονται κανονικά στο ραντεβού τους με το Αθηναϊκό κοινό!
Το Synch, 4 & 5 ΙΟΥΝΙΟΥ. Δείτε το πλήρες line-up
Κύτταρο live! Συναυλίες από 22-30 Απριλίου
Πέθανε ο Peter Steele των TYPE O NEGATIVE
The Triffids and Friends, πλησιάζει η 23η Απριλίου
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & ΤΗΕ Β-ΜΟVIES ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Αναβολή των RUSSIAN CIRCLES. Θα γίνει την Τρίτη 20/4
H Courtney Love επιστρέφει με νέο album με τίτλο NOBODY’S DAUGHTER!!!
THE MESSAGE OF THE PRINCE by CHRISTOS GALANOPOULOS & EVGENIOS VOULGARIS