Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ

EROS

14/5/2003

 Ο Γιώργος Σταυριανός επιστρέφει μετά από τρία χρόνια σιωπής, προσφέροντάς μας μία σειρά λυρικών τραγουδιών από εκείνα που δεν συναντάς εύκολα, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Τα περισσότερα τραγούδια  βασίζονται σε στίχους που έχει γράψει ο ίδιος ο Σταυριανός, υπάρχουν όμως και δύο τραγούδια που το ένα βασίζεται σε ποίημα του Διονυσίου Σολωμού, η «Ψυχούλα», και  το άλλο  σε στίχους που έγραψε η Μύρο Παπαδοπούλου.

Πολυσυλλεκτικός ως προς το ερμηνευτικό μέρος καθώς συμμετέχουν  ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Καλλιόπη Βέττα, ο Βασίλης Λέκκας καθώς επίσης και τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι ερμηνευτές από τη Θεσσαλονίκη: ο Παναγιώτης Καλαβόκας, ο Σάκης Μελίτος και η Κατερίνα Βλάχου.

Ο λυρισμός και η τρυφερότητα του Σταυριανού υπογραμμίζεται άλλη μία φορά από μερικά εξαίρετα ορχηστρικά θέματα που κοσμούν το εν λόγω δημιούργημα. Το μουσικά αρώματα αναδύονται  μέσα από φυσικά μουσικά όργανα και το όλο μουσικό αποτέλεσμα μοιάζει αναγκαίο μέσα στο άνυδρο μουσικό τοπίο του ελληνικού τραγουδιού των τελευταίων μηνών.

Ο Γιώργος Σταυριανός «…αναζητά και αυτός έναν διαφορετικό λυρισμό καθώς και την παραμυθία που έχουμε τόσο ανάγκη…» και για τον λόγο αυτό η παραγωγή αυτή συμπεριλαμβάνεται στην ατμόσφαιρα του Corifeo για την οποία υπεύθυνος είναι ο Νότης Μαυρουδής.

Πέτρος Μαϊστράλης

Live
THE FALL
11/3/2006
Echo and the Bunnymen
11/3/2006
STEVE TURRE
17/2/2006
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΡΟΥΛΗΣ
9/2/2006
VIOLENT FEMMES - Thessaloniki
17/2/2006
VIOLENT FEMMES - Athens
18/2/2006
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ
10/2/2006
Sound Explosion, Meanie Geanies
11/2/2006
Liars + 2L8, Dread Astaire
11/2/2006
Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες
3/2/2006